TVekstra’nın çoğunluk hissesi Mediazone tarafından satın alındı

Türkiye’de 60 kanalla çalışan ve kanalların adressable TV teknolojisini sağlayan TVekstra'nın çoğunluk hissesi Mediazone tarafından satın alındı.
TVekstra’nın çoğunluk hissesi Mediazone tarafından satın alındı

Türkiye’de 60 kanalla çalışan ve kanalların adressable TV teknolojisini sağlayan TVekstra’ya TwoZero Ventures’in kurucusu olduğu ve çatısı altında birçok önemli medya, spor ve eğlence kuruluşunu barındıran Mediazone yatırım yaptı.

Bu gelişme sonrasında, İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Alparslan Ensari, İstanbul Portföy CEO’su Barış Hocaoğlu, Mediazone CEO’su Kaan Kayabalı, TVekstra kurucu ortakları Merve Eraslanoğlu ve Murat Atay arasında yapılan anlaşma ile TVekstra Mediazone bünyesine katıldı.

Mediazone, 2021 yılında Maçkolik’in çoğunluk hissesini, 2023 içerindeyse Onedio’nun ve Mynet’in tamamının satın alımlarını tamamladıktan sonra TVekstra ile de TV ile dijital medyada bütünleşik büyüme stratejisine devam edeceğinin de sinyallerini veriyor. Dijital reklam harcamalarının hızla büyümeye devam etmesi Mediazone’nun grup bünyesine yeni mecralar katma konusundaki stratejisini desteklerken, grup bünyesinde 3K Mobil ile Fantazzie oyun girişimleri de yer alıyor.

Mediazone Yönetim Kurulu Başkanı Barış Hocaoğlu, TVEkstra’nın tamamen kendi bünyesinde geliştirdiği adressble TV ve connected TV teknolojilerini ihraç etmenin yakın gelecekteki öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti. Mediazone CEO’su Kaan Kayabalı, TVEkstra’nın geliştirdiği teknolojiler ile sadece Türkiye’deki reklamverenlere daha yüksek erişim ve daha iyi medya yatırım dönüşümü sağlamakla kalmayıp halihazırda Azerbaycan ve Ürdün’e teknoloji ihraç eden TVEkstra’nın, yatırımla birlikte, alanında dünya çapında bir oyuncu olması için gerekli adımları atacaklarını söyledi. 

TVekstra Büyüme ve Stratejilerinden sorumlu kurucu ortağı Murat Atay ise TVekstra olarak 2023 yılı kasım ayı itibarıyla 1500'ün üzerinde kampanyaya, 90’ın üzerinde TV yayıncısına, aylık 2 milyarın üzerinde izleme trafiğine, onlarca oyunlaştırma ve TV reklam kurgusuna sahip olduklarını belirtti.

TVekstra CEO’su Merve Eraslanoğlu ise reklamverenleri ise yeni nesil TV mecrası ile daha da yakınlaştırarak reklamları daha etkili ve verimli hale getirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.