TikTok paylaştığı yeni bir blog gönderisiyle kullanıcıların uygulamada kendi artırılmış gerçeklik (AR) filtrelerini oluşturabileceğini açıkladı. Şimdiye kadar artırılmış gerçeklik efektleri oluşturmak için kullanıcıların, Effect House isimli ayrı bir uygulamaya geçiş yapması gerekiyordu. Bundan sonra kullanıcılar, TikTok uygulamasını terk etmeden kendi AR filtrelerini oluşturabilecek.
TikTok'un mobil uygulaması üzerinde artırılmış gerçeklik filtresi oluşturmak için 2 binden fazla varlık bulunuyor. Aynı şekilde kullanıcıların üzerinde çalışması için filtre şablonları da sunulmakta. Kullanıcılar, filtrelere; gülümsemelere, ekran dokunuşlarına ve göz kırpmaya yanıt veren interaktif öğeler ekleyebiliyor.
TikTok kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelen AR filtreleri, yakın zamana kadar geliştiriciler tarafından herhangi bir gelir elde etme imkanı olmaksızın üretiliyordu. Mayıs ayında şirket, viral filtreler üretenler için 6 milyon dolarlık Effect Creator Rewards fonunu duyurdu. Başlangıçta gelir elde etmek için karşılanması gereken kriterler oldukça basitti. Ancak Ekim ayında şirket, süreci tekrar değerlendirdi ve bu konuda çıtayı biraz daha yükseltti.
Üretimsel yapay zeka ve artırılmış gerçeklik
Gün geçtikçe gerçekçiliğiyle diğer sosyal ağlardaki kullanıcıları da etkisi altına alan TikTok AR filtreleri, platformdaki gücünü artırmaya devam ediyor. Özellikle TikTok tarafından üretilen ve üretimsel yapay zekadan faydalanan Bold Glamour isimli efekt bu konuda son zamanlarda yeni bir gündem yarattı diyebiliriz. Öyle ki; filtre 150 milyondan fazla videoda kullanıldı.
Bu arada üretimsel yapay zeka ile artırılmış gerçekliği birleşitren tek sosyal ağ TikTok değil. Geçtiğimiz günlerde Snap, ChatGPT destekli Snapchat Lensleri'ni tanıttı. Lens Studio'nun yeni beta sürümünde geliştiriciler ChatGPT desteğiyle artırılmış gerçeklik filtreleri üretebiliyor. Görünen o ki; üretimsel yapay zeka ile sosyal ağların AR filtrelerinde de yeni bir dönem başlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap