Google'ın RCS mesajlaşma özelliği, 2024'te iPhone'lara geliyor

Bu güncelleme, iPhone ile Android kullanıcıları arasındaki mesajlaşmaya iMessage tarzı özellikler getirecek.
Google'ın RCS mesajlaşma özelliği, 2024'te iPhone'lara geliyor

Apple, RCS (Rich Communication Services) mesajlaşma standardını benimseyeceğini duyurdu. Bu özellik gelecek yılın sonlarında, bir yazılım güncellemesiyle kullanıma sunulacak ve iPhone ile Android kullanıcıları arasındaki mesajlaşmaya iMessage tarzı özellikler getirecek.

Apple'ın bu kararı, düzenleyici kurumların ve Google ve Samsung gibi rakiplerinin baskısı altında alındı. Ayrıca RCS'in gelişmeye devam ettiği ve bir zamanlar olduğundan daha olgun bir platform haline geldiği bir dönemde geldi.

RCS'in sunduğu özellikler

RCS, iPhone ve Android cihazlar arasında platformlar arası mesajlaşmaya iMessage tarzı birçok özellik getiriyor. Bu özellikler arasında okundu bilgisi, yazım göstergeleri, yüksek kaliteli resim ve videolar ve daha fazlası yer alıyor. Şirket, Apple'ın RCS uygulamasının kullanıcılara konumlarını metin dizileri içindeki diğer kişilerle paylaşma olanağı da vereceğini söylüyor. Normal SMS'in aksine RCS, mobil veri veya Wi-Fi üzerinden de çalışabiliyor.

iMessage, iPhone kullanıcıları için aktif olmaya devam edecek

Bu gelişmeye rağmen, iMessage'ın iPhone kullanıcıları arasındaki tüm iletişim için kullanılan mesajlaşma platformu olmaya devam edeceğini de belirtmeden geçmeyelim. Çünkü Apple, iMessage'ın RCS'den çok daha güvenli ve gizlilik dostu olduğunu yineliyor. iMessage uçtan uca şifrelenmiş durumda ve Apple iCloud'daki Mesajlar için Gelişmiş Veri Koruması ile bunu bir üst seviyeye taşıdığı biliniyor. Bunun yanı sıra Apple, RCS'in şu anda iMessage kadar güçlü bir şifrelemeyi desteklemediğini söylüyor.

Konuyla ilgili olarak yorum yapan bir Apple sözcüsü, önümüzdeki yılın ilerleyen dönemlerinde, şu anda GSM birliği tarafından yayınlanan standart olan RCS evrensel profili için destek ekleyeceklerini; RCS evrensel profilinin SMS veya MMS ile karşılaştırıldığında daha iyi bir birlikte çalışabilirlik deneyimi sunacağına inandıklarını söyledi.

Bu konuda iPhone kullanıcıları için nasıl bir değişiklik olacak, göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.