Insurtech yatırımları, 2023’te geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 yavaşladı

Insurtech'in 2013 yılından bu yana toplam pazar değeri 281 milyar dolar. Sektörün yüzde 85'ini ise özel şirketler oluşturuyor.
Insurtech yatırımları, 2023’te geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 yavaşladı

Pandemi dönemi sigorta sektöründe derin bir dönüşüme sebep oldu. Bu dönüşümde Insurtech adı verilen teknolojilerin rolü kritik oldu. Insurtech, sigorta işlemlerinin dijitalleşmesiyle adeta bir devrim yarattı. Artık sigorta poliçeleri, online platformlardan kolayca düzenlenebilir ve yönetilebilir hale geldi.

Bu teknolojiler aynı zamanda uzaktan hizmetlerin gelişimine büyük katkı sağladı. Müşteri deneyimini önemli ölçüde iyileştirerek insanların sigorta işlemlerini daha kolay ve erişilebilir hale getirdi. Ayrıca kriz zamanlarında hızlı ve etkili bir şekilde risk yönetimi ve analizi sağlayarak sigorta şirketlerinin güçlenmesine yardımcı oldu. Pandemi sürecinde insanların sağlık ve yaşam sigortalarına olan ilgisi artarken, insurtech bu alandaki yenilikleri hızlandırma çabasında.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.