Genom teknolojilerine odaklanan biyoteknoloji şirketi PhiTech, Arya GSYF'den 250 bin dolar yatırım aldı

Genom teknolojilerine odaklanan biyoteknoloji şirketi PhiTech, Arya Kadın Yatırım Platformu ile Maxis ortaklığında kurulan Arya GSYF'den 250 bin dolar yatırım aldı. 
Genom teknolojilerine odaklanan biyoteknoloji şirketi PhiTech, Arya GSYF'den 250 bin dolar yatırım aldı

Arya Kadın Yatırım Platformu ile Maxis ortaklığında kurulan Arya GSYF, yedinci yatırımını genom teknolojilerine odaklı sağlık biyoteknolojisi şirketi PhiTech’e yaptığını duyurdu. Bu kapsamda genom teknolojilerine odaklanan biyoteknoloji şirketi PhiTech, Arya GSYF'den 250 bin dolar yatırım aldı. 

Dr. Saliha Durmuş, Prof. Dr. Tunahan Çakır ve Prof. Dr. Erdoğan Sevilgen’in kurucuları olduğu PhiTech, DNA ve RNA dizi verilerini işleyen yapay zeka destekli bir klinik karar destek sistemi geliştiriyor. Özellikle, nadir genetik hastalıklarda yıllar alabilen tanı süreçlerine karşı erken ve doğru tanıyı hedefleyen girişim, RNA’nın tanı gücünü klinik uygulamaya taşıyan biyoinformatik (veri işleme) çözümlerini, Genomics & More ismindeki platformu üzerinden 2024 başında sunmaya başlamak için hazırlanıyor.

PhiTech’in Şubat 2023’te tamamladığı ilk yatırım turunda, İstCapital ve Omurga Teknoloji GSYF yanında, Aytül Erçil, Candan Karabağlı, Cengiz Aydın, Emine Erdem, Neşe Gök, Ömer Aras, Selen Kocabaş, Sena Nomak ve Temel Güzeloglu isimleri yatırımcı olarak yer almıştı. Şirket kurucu ortağı ve CEO’su Saliha Durmuş, ilk yatırım turundan sonra Ar-Ge süreçlerini hızlandırarak Amerika’daki şirket yapılanmasını tamamladıklarını ve Hollanda yapılanmasını da tamamlamak üzere olduklarını belirtmişti. Şirket, Arya GSYF’nin katıldığı bu ikinci yatırım turunu 2023 bitmeden kapatmayı planlıyor.

Arya GSYF'nin PhiTech'e yatırım yapma kararını, Saliha Durmuş liderliğinde kurulan birbirlerini tamamlayıcı uzmanlıklara sahip yetkin bilim insanlarının oluşturduğu ekip ve yenilikçi tanı çözümleri geliştiren derin teknolojik Ar-Ge çalışmaları şekillendirdi. 21. yüzyılda tıbbı dönüştüren DNA tabanlı teknolojilerin ötesinde, yenilikçi RNA tabanlı yaklaşımların da artık tanı ve tedavide etkin rol oynayacağı biliniyor. PhiTech, bu alanda geliştirdiği biyoinformatik çözümleri ile alana globalde önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.