Microsoft Teams'in yapay zeka yenilikleri: Arka plan dekorasyonu ve ses izolasyonu

Arka planı dekore et özelliği, bir video görüşme esnasında arka planınızdaki dağınıklığı yapay zeka efektleriyle toparlayacak. Ses izolasyonu ile birlikte Teams, sesinizi tanıyarak diğer sesleri bastıracak.
Microsoft Teams'in yapay zeka yenilikleri: Arka plan dekorasyonu ve ses izolasyonu

Microsoft, yakında Teams'e sesinizi ve webcam görüntülerinizi bir sonraki seviyeye taşıyacak 2 yeni özellik yayınlamayı planlıyor. 2024'ün ilk aylarında Microsoft Teams Premium kullanıcılarına açılması beklenen arka planı dekore et özelliği, bir video görüşme esnasında arka planınızdaki dağınıklığı yapay zeka efektleriyle toparlayacak. 

Şimdiye kadar sunulan sanal arkaplanların aksine, bu özellik gerçek hayattaki arkaplanınıza yani odanıza uygulanacak. Bu anlamda özelliği bir artırılmış gerçeklik filtresi olarak tanımlamak mümkün. Özellik odanıza ağaçlar, süslemeler ve ışıklar yerleştirebiliyor. 

Bununla birlikte bu yılın sonlarına doğru Microsoft ses izolasyonu özelliğini yayına alacağını duyurdu. Şirketin paylaştığı bir blog gönderisinde açıkladıklarına göre; ses izolasyonu ile birlikte Teams sesinizi tanıyarak konuşma esnasında diğer sesleri bastıracak. Böylece toplantılarda yalnızca sizin sesiniz duyulacak. Özelliği Teams'de aktif ettikten sonra, sadece sizin sesinizi öne çıkaracağı için kalabalık ortamlardan toplantılara katılmak sorun teşkil etmeyecek. 

Microsoft'un duyurduğu yenilikler bununla sınırlı değil. Microsoft, Bing Chat'i Copilot olarak yeniden adlandırırken, şirket, bir deepfake üreticisi yayınladı.Son olarak Microsoft'un kendi yapay zeka çiplerini ürettiğini de ekleyelim. Kısacası Microsoft, geliştirdiği özelliklerle yapay zeka odağında emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.