Big Bang Startup Challenge’ta sahne alacak 50 girişim

Big Bang Startup Challenge 2023’te sahne alacak 50 girişime birlikte bakalım. Bu 50 girişim, 8 farklı sektörel dikey altında toplanıyor.
Big Bang Startup Challenge’ta sahne alacak 50 girişim

İTÜ Çekirdek’in 12 yıldır düzenlediği Big Bang Startup Challenge’ta sahne alacak "TOP 50 girişim" belirlendi. Bu 50 girişim, 8 farklı sektörel dikey altında toplanıyor. Girişimlere bir önceki yıl 341 milyon TL’yi aşan ödül, yatırım ve nakit desteği duyurulmuştu. 

İTÜ Çekirdek'in öne çıkan verileri 

Kurumun paylaştığı bilgilere göre; İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi her yıl ortalama 500 startup’ı destekliyor. Kurum, 10 yılı aşkın süredir 4 bin 200’den fazla teknoloji girişimini destekledi ve1.400’ünün şirketleşmesine katkı sağladı.

İTÜ Çekirdek, Girişimlerin 10 bin kişiye istihdam yaratmalarına ve 150 milyon dolar yatırım almalarına destek oldu. Ayrıca paylaşılan bilgilere göre; İTÜ Çekirdek’in bünyesinde yer alan girişimlerin yarattığı toplam değerleme ise 1,5 milyar dolara ulaştı.

Big Bang Startup Challenge 2023’te sahne alacak 50 girişime birlikte bakalım.

Otomotiv ve Mobilite

AcademicSight: Yapay zeka tabanlı bir sistem olan AcademicSight, üretim hattına sahip firmaların, ürünlerinin kalite kusurlarını otomatik olarak tespit ederek kalite kontrol süreçlerini hızlandırıp maliyetleri azaltıyor. 

Driven AVS: Dijital Yarış Antrenörü ile yarış pilotlarının pist üstünde nerede ve neden zaman
kaybettiklerini tespit ediyor. Böylece ürün, antrenman verimliliğini artırıp sürüş performanslarını artırıyor. 

Newky: Patentli IOT cihazı ve uygulaması üzerinden kullanıcının biyometrik verilerini kullanarak cep
telefonunu güvenli dijital anahtara dönüştüren araç, kapı, cihaz ve dosyalarla eşleştirip
kullanıma erişim izni sağlıyor. 

Sutech Otonom Teknoloji A.Ş: Paylaşımlı su üstü mobilite servisi olan Sutech, elektrikli, çevreci, otonom sürüş destekli yapısıyla uzaktan kontrol edilebiliyor. 

Pina Minds: Uzman olmayan bir kullanıcı tarafından gerçekleştirilen tek bir kinestetik gösterim
ile programlanan ve farklı görevleri yerine getirebilen robotlar geliştirmeyi hedefliyor. 

Powea: şarj istasyonu yazılımları geliştiren Powea, elektrikli araçların şarjları sırasında ptf, yenilenebilir enerji oranı ve şebeke uygunluğuna göre optimizasyon sağlıyor. 

Wyseye (Hasar.AI): yapay zeka destekli bir platform sunan Wyseye, araç hasarlarını hızlı, hassas ve objektif bir şekilde değerlendirmeye imkan tanıyor. 

ZGN Otonom: Modüler ve giydirilebilir otonom operasyon çözümleri geliştiriyor.

Enerji

AREYLight Al: Enerji verimliliği ve aydınlatma yönetimi konularında akıllı çözümler sunuyor. Böylece şirket, dünya genelinde enerji tasarrufu ve sürdürülebilirlik sağlamayı hedefliyor.

Buradayım: Girişim, elektrik alan teoremi, güç sistem analizi ve veri analizi tekniklerini birleştirerek
oluşturduğu teknikler ile elektrik hatlarında arızanın yerini tespit edebiliyor. 

DES – Dalga Enerjisi Dönüşüm Projesi: dalga enerjisi projesi.

INNOFLUX Teknoloji: Merkezi bir görüntü işleme yazılımı olan INNOFLUX, enerji odaklı altyapı firmalarını hedefliyor. Firmalar, söz konusu yazılımı, bakım süreçlerinden edinilen her fotoğraf üzerinde kullanabiliyor. 

Regenas: Geliştirilen rejenerasyon ve reaktivasyon teknolojileri sayesinde ek atık oluşturmadan
yenilenmiş mineral yağı üretimi yapıyor. 

Rumitech: Girişim sürdürülebilir enerji sistemleri üretiyor. Bu sistemler, güneşten ve rüzgardan elde edilen hibrit enerjiyi üzerinde depolarken, şebekebağımsız olarak çalışabiliyor. 

SC&P- Smart City & Partners: Çevre ve afet yönetiminde proaktif karar destek sistemleri sunan girişim, uydu görüntüleme, uzaktan algılama, IoT teknolojileri ve risk analizlerinden yararlanıyor. Girişim, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştiriyor. 

TUMURLY: Akıllı güneş ve rüzgar türbinleri üretiyor ve geliştiriyor. 

ITU SEED

Develhope: Kodlama eğitim kampı olan Develhope, “şimdi öğren, sonra öde” modeline sahip. Genç işsizliğiyle mücadeleye odaklanıyor. 

Ender Turing: Konuşma Analizi platformu Ender Turing, satışları ve müşteri deneyimini artırmak için 24 dilde en hızlı değere ulaştığını belirtiyor. 

Geojet: Bir pazarlama aracı olan Geojet, çevrim içi haritalarda ve yerel aramada yerelleştirilmiş sosyal ve arama pazarlamasına odaklanıyor. 

Nomis: Kimlik protokolü ve yapay zeka destekli cüzdan değerlendirme altyapısı Nomis, web3 ekiplerinin ürün, hizmet ve topluluklarını daha hızlı büyütmelerine yardımcı oluyor. 

Pulsetto: Giyilebilir teknolojisi ve uygulamasıyla Vagus sinir uyarıcı olarak stresi azaltmak, kaygıyı hafifletmek ve uykuyu iyileştirmek için pratik bir yol sunuyor. 

Pazaryeri ve platform

FanSupport: Spor kulüplerine koşullu destek verilmesini sağlamak amacı ile kurulan dijital platform.

LinqiApp: Yapay zeka destekli uygulama, oyunlaştırma ve akran öğrenimi ile İngilizce konuşma pratiğine odaklanıyor. Girişim, 175 ülkeden 3,5 milyar insanın İngilizce konuşma pratiği sorunu olduğunu belirtiyor.

LojiPark Dijital Lojistik Terminali: Girişim kendini lojistik sektörünün UBER’i olarak konumlandırıyor. 

GotoSailing.com: bağımsız bir online platform sunan girişim, tekne kiralamaya odaklanıyor. 

Oniki: B2B eşleştirme sunan yapay zeka destekli hibrit etkinlik teknolojisi ile konferans, kongre, zirve ve B2B toplantıları, fiziksel ve online ortamda ölçülebilir ve verimli bir hale getiriyor. 

Blok zincir

CopeTract: Girişim, sözleşmeleri blok zincirde depoluyor. 

Dejure AI: Hukukçular için yapay zeka destekli arama motoru.

Intersection: Kullanıcıların kendi borsa hesaplarında kullanmaları için optimizasyon ve işlem
amaçlı yazılım çözümleri sunan algoritmik trade platformudur.

OneNewOne: İşe alım yönetim sistemi OneNewOne, yapay zeka tabanlı “Akıllı Aday Sınıflandırma, Eşleme”, “Akıllı Mülakat”, “Akıllı Otomasyon” ve “Akıllı Teklif” modüllerini içeriyor. 

u-xer | Quality Museum Bilgi Teknolojileri A.Ş.: Ekranda yapılan işlerin otomatize edilmesini sağlayan RPA ve test otomasyon ürünü.

Utilify: Blokzincir tabanlı topluluk etkileşim platformu.

Dijital Sanatlar 

Archade: Yapay zeka entegrasyonuna sahip bir pazaryeri projesi olan Archade, tasarımcılara odaklanıyor. 

Arkerobox: Eğitici kutu oyunları geliştiren Arkerobox, çocukların dünya kültürel mirasını keşfetmesini hedefliyor. Bu nedenle girişim, çocukların yenilikçi eğitim metotları ile deneyimleyerek öğrenmelerini sağlıyor.

Handler – Hand Shake with Al: Handler, yapay zeka ile dijital oyun geliştirme süreçlerini
optimize ve otomatize ediyor. Girişim, kod üretimi, oyun tasarımı ve oyun dengesi için geliştirdiği
araçları kendi iş akışlarında aktif olarak kullanıyor. Girişim, bunlara ek olarak diğer oyun şirketlerinin
üretim süreçlerine yapay zeka entegrasyonu hizmeti de sunuyor. 

Soundbank: Girişim, müzikleri tokenize ederek yatırıma açıyor. Böylece müzik dinleyicilerinin, hayranların veya yatırımcıların, müziklerin gelecek dinlenme gelirlerine ortak olmasını ve düzenli gelir elde etmesini sağlıyor.

V-Risetech: Girişim, yapay zeka tarafından üretilen MOCAP verisi sayesinde, seçilen sanal stüdyolarda metin ve dinamik kamera hareketleri ile video içeriği oluşturulmasını sağlıyor. 

Insurtech ve Wellbeing

Aivigo: Yapay zeka destekli dijital sağlık platformu Aivigo, iş kaynaklı bel, boyun ve sırt ağrısı gibi kas-iskelet rahatsızlıklarının önlenmesi ve tedavisinde kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor.

Bambala: 6 aylık ve üzeri bebekler için besleyici, uzun raf ömürlü, katkı maddesiz ürünler ve bu ürünlere kolayca annelerin ulaşmalarını sağlayan dijital çözümler sunuyor. 

CS MOTOR TEST: Araç motorlarında yanma odası kaçaklarının tespitini sağlıyor.

Mistikist: Beyin dalgası düzenleyicisi ve yapay zeka destekli nörobilim uygulaması Mistikist, görsel-işitsel uyaranlar kullanarak, stresin azaltılmasına, odaklanmanın ve iş performansının artırılmasına destek oluyor 

Yanhak.com: Yapay zeka destekli platform, çalışanların gelirlerini, haklarının tümünü tam kapsamlı olarak kişiselleştirebilmelerini ve yönetebilmelerini sağlıyor. 

Sürdürülebilirlik ve akıllı şehirler

Avisoff: yeni nesil kuş kaçıran lazer sistemleri sunan girişim, kuşların verdiği zararları, kuşlara zarar vermeden engelliyor. 

Beespenser: Elektronik devre kartı üreten prototipleme cihazı geliştiriyor.

Captanomy: SaaS platformu olan Captanomy, imalatçı, ihracatçıların karbon salımlarını ölçüp azaltmalarına yardımcı olarak performanslarını puanlayıp bankalar ve sigorta şirketleriyle bağlantıya geçirerek yeşil ürünleri için avantajlı oranlar elde etmelerini sağlıyor. 

DGMOS: Saas Dijital servis hizmetleri sağlayan DGMOS, uluslararası anlaşmalar paralelinde tehlikeli maddelerle faaliyet gösteren tüm işletmelerin süreç yönetimlerini etkin ve güvenli bir şekilde yönetebilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Kenevir Blok: Karbon negatif, kendinden ısı-ses yalıtımlı, yangına dayanıklı geri dönüştürülebilir ve doğal olarak üretilen kenevir blok ürünü ile yapılar inşa ediyor. Girişimin söz konusu ürün ile iklim krizine karşı bir önlem aldığını söyleyebiliriz. 

Otonom Sürüş ve Engel Tespit için LIDAR: Otomotiv ve Robotik Sistemleri için LIDAR
Çözümü sunuyor. 

Packard Air Conditioning Technology Inc.: Girişim, güneş paneli destekli iklimlendirme ve soğutma
cihazları üretiyor.

Parkera Arge Ve Sürdürülebilir Teknolojiler Ticaret Anonim Şirketi: Yapay zeka destekli mobil uygulama, sürücülerin saniyeler içerisinde boş park yeri bulmalarına ve karbondioksit emisyonlarını azaltmalarına destek oluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.