Güneş enerjisi sistemlerine odaklanan pazar yeri Otovo, 40 milyon euro yatırım aldı

Otovo, ev sahiplerine güneş enerjisi sistemleri ve batarya depolama çözümleri sağlayan bir pazar yeri olarak ön plana çıkıyor.
Güneş enerjisi sistemlerine odaklanan pazar yeri Otovo, 40 milyon euro yatırım aldı

Güneş enerjisi ve batarya odaklı pazar yeri Otovo, 40 milyon euro yatırım aldı. 40 milyon euroluk yatırım turu, şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Å Energy, Axel Johnson Group ve Nysnø tarafından yönetildi.

Norveç merkezli şirket, bu yatırımın iş operasyonlarını genişletmek, Avrupa genelinde güçlü bir konum elde etmek ve karlı bir iş modeli oluşturmak için kullanılacağını açıkladı. Ek finansman sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu yatırım turu, şirketin büyüme stratejisinin bir parçası olduğu söylendi.

Andreas Thorsheim tarafından 2016 yılında kurulan Otovo, ev sahiplerine güneş enerjisi sistemleri ve batarya depolama çözümleri sağlayan bir pazar yeri olarak ön plana çıkıyor. Şirket, kullanıcılara kendi enerji üretimlerini artırma ve depolama kapasitelerini yönetme imkanı veriyor. Otovo, iş modeliyle tüketicilere uygun fiyatlarla ve kaliteli hizmetle yenilenebilir enerji çözümleri sunmayı amaçlıyor. Şirket, güneş enerjisi sistemleri aracılığıyla yeşil ve ekonomik enerji sağlamak üzere kuruldu.

Geçen sene Ukrayna'daki savaş nedeniyle ortaya çıkan enerji krizi, Norveç'teki enerji maliyetlerinde artışa neden olmuş ve alternatif çözüm arayışı başlamıştı. Bu kapsamda ülkede, işletmeler ve haneler için yüksek elektrik fiyatlarındaki maliyeti hafifletmek için bu ayın başlarında kısa vadeli enerji tasarrufu uygulamasına geçildi.

Bu noktada şirketin konumlandığı yer, Norveç'in yenilenebilir enerjiye olan geçmişte ve günümüzdeki bağlılığının bir yansıması olarak tanımlanabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.