Yapay zeka ile giyilebilir teknolojiyi buluşturan Humane Ai Pin tanıtıldı

Eski Apple çalışanları Imran Chaudhri ve Bethany Bongiorno tarafından kurulan Humane, yapay zeka ile giyilebilir teknolojiyi bir araya getiren Ai Pin'i tanıttı.
Yapay zeka ile giyilebilir teknolojiyi buluşturan Humane Ai Pin tanıtıldı

Akıllı saat ve bileklikler ile hayatımıza giren giyilebilir teknoloji konsepti, yeni örnekler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yapay zeka odaklı bir giyilebilir teknoloji ürünü geliştirme hedefi ile kurulan Humane'in C serisi yatırım turunda SK Networks, LG Technology Ventures, Microsoft, Qualcomm Ventures ve OpenAI CEO'su ve kurucu ortağı Sam Altman gibi önemli isimlerden 100 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık.

Humane tarafından geliştirilen donanım ürünü ile ilgili sızıntılar geçtiğimiz dönemde pek çok kez karşımıza çıktı. Eski Apple çalışanları Imran Chaudhri ve Bethany Bongiorno'nun kurduğu yapay zeka girişim Humane'in, yapay zeka ile giyilebilir teknolojiyi bir araya getiren Ai Pin isimli ilk cihazı dün resmen tanıtıldı. 

Akıllı telefonların yerini alması için geliştirilen bir giyilebilir cihaz olan Humane Ai Pin, tıpkı bir pin veya bir broş gibi göğsünüzün üstüne takılıyor. Ses ve dokunarak kontrol edilebilen Ai Pin, aramalar yapmanıza veya mesaj göndermenize de olanak tanıyor.

Ai Pin üzerinde projeksiyon mantığı ile çalışan bir lazer ekran bulunuyor. Söz konusu projeksiyon avuç içinizi bir ekrana dönüştürüyor. Ai Pin, çeşitli bilgileri veya mesajları avuç içinize yansıtabiliyor. Temelinde ekransız bir giyilebilir cihaz olan Ai Pin, avuç içinizi bir akıllı telefon ekranına dönüştürüyor. Avuç içinize yerleşen ekranı jestler ile de kontrol edebiliyorsunuz. Ekran üzerinde saat, tarih, hava durumu, müzik kontrolleri, bildirimler veya yakınlarda neler olduğu yer alabiliyor.

3 renk seçeneği ile gelen Humane Ai Pin, bilgisayar ve pil olmak üzere iki farklı bölümden oluşuyor. Humane Ai Pin'in akıllı telefonlarla birlikte çalışmadığını da ekleyelim. Humane, internet erişimi ve bağlantı için GSM operatörü T-Mobile ile iş birliğine gitti.

Humane Ai Pin kullanıcılarının internet erişimi için her ay 24 dolar ödemeleri gerekiyor. Gücünü Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon serisi bir işlemciden alan Humane Ai Pin, üst kısmında led bildirim ışığına da sahip. Led ışık önemli bir bildirim geldiğinde kullanıcısını uyarıyor.

Humane Ai Pin'in üst kısmında ise bir kamera, hoparlör ve çeşitli sensörler yer alıyor. Üzerinde dokunmatik bir alan bulunduran Ai Pin'e iki kere dokunduğunuzda fotoğraf veya video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Ai Pin ile çekilen fotoğraf ve videolara ise Humane'in web uygulamasından erişilebiliyor.

Humane Ai Pin'in yazılımı içinde herhangi bir uygulamanın yer almadığını da ekleyelim. Ai Pin'in yazılımı yine Humane tarafından geliştirilen bir yapay zekadan gücünü alıyor. Geliştirilen yapay zeka sistemi kullanıcısının ne yapmak istediğini veya hangi bilgiye ihtiyaç duyduğunu anlayarak kullanıcısına iletiyor.

Ai Pin'in yapay zekasına direkt olarak sorular sorabildiğinizi de ekleyelim. Humane'in yapay zekası gerçek zamanlı olarak internete bağlanarak sorunuza cevap veriyor. Ai Pin, sahip olduğu yapay zeka ile birlikte kişisel bir yapay zeka asistanı olarak da görev yapıyor.

16 Kasım tarihinde sadece ABD'de siparişe açılacak olan Humane Ai Pin'in fiyatı ise 699 dolar. Oldukça ilginç özelliklere sahip olan Humane Ai Pin'in akıllı telefonların yerini alıp almayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.