Yapay zeka girişimi Humane, 100 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka donanım ve servis platformu olan Humane'in C serisi yatırım turuna Kindred Ventures liderlik etti. Bu yeni yatırım turuyla birlikte girişimin toplam yatırım miktarı 230 milyon dolara ulaştı.
Yapay zeka girişimi Humane, 100 milyon dolar yatırım aldı

Eski Apple çalışanlarının kurduğu yapay zeka girişimi Humane, 100 milyon dolar yatırım aldı. Yapay zeka donanım ve servis platformu olan Humane'in C serisi yatırım turuna Kindred Ventures liderlik etti. Yatırım turuna katılanlar arasında SK Networks, LG Technology Ventures, Microsoft, Volvo Cars Tech Fund, Tiger Global, Qualcomm Ventures ve OpenAI CEO'su ve kurucu ortağı Sam Altman yer aldı. Bu yeni yatırım turuyla birlikte girişimin toplam yatırım miktarı 230 milyon dolara ulaştı. Girişimin mevcut yatırımcıları arasında Salesforce CEO'su Marc Benioff da yer almakta. 

Girişimin faaliyet alanı 

Bethany Bongiorno ve Imran Chaudhri tarafından kurulan Humane, yakın zamanda 200 kişilik bir ekibe ulaştı. Şirket, ürettiği teknoloji söz konusu olduğunda büyük bir gizlilik içinde hareket ediyor. İkili, girişimin üretimlerini bahar aylarında duyuracağını belirtiyor. Yine de şirketin şimdiye kadar attığı adımlar, tahmin yürütmek için yeterli veriyi sağlıyor. 

Humane, 2020 yılında ABD Patent ve Marka Ofisi'ne bir ekranın yerini alabilecek, lazer projeksiyon sistemi kullanan ve vücuda takılan bir cihaz için başvuruda bulundu. Bu tanımı projeksiyonlu AR gözlükleri olarak düşünmek mümkün. 

Ayrıca yine 3 yıl kadar önce Humane, kişisel canlı yayın, yaşlıları gözlemleme, hafıza tazeleme, kişisel rehber uygulamaları üretmek üzere Android geliştiricileri işe aldı. 

İş ortaklıkları 

Yatırım turuyla beraber, yatırımcılarla kurulan önemli iş ortaklıkları da hayat bulmuş oldu. Humane, Microsoft ile kurduğu ortaklık kapsamında Microsoft'un servis platformunu pazara sunmaya hazırlanıyor. Şirket, Microsoft'un yapay zeka alanındaki bulut alt yapısından faydalanacak. 

OpenAI ile yapılan iş birliği ile Humane'in cihazlarına Open AI teknolojisi entegre edilecek. Bu sayede OpenAI ve Humane AI deneyimleri geniş ölçekte tüketicilerle buluşacak. Ayrıca Humane, küresel pazarlara açılma planları kapsamında tüketici teknolojilerinde değişim yaratmayı hedefliyor. Bunun için girişim, SK Networks ile bir iş birliği yapacak. 

LG iş birliği kapsamında, Humane cihazlarında yer alacak temel teknoloji ve ev teknolojisi entegrasyonlarıyla ilgili Ar-Ge projeleri yürütülecek. Buna ek olarak stratejik yatırımcı Volvo Cars Tech Fund ile gerçekleştirilecek çalışmalar ile Humane'in sunduğu teknoloji otomotiv sektörüne uygulanacak

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.