2021 yılında kurumun CEO'su Gökhan Altın öncülüğünde kurulan GAMI'nin kurucu kadrosunda Mustafa Tatlıcı, GAMI Teknoloji Investor Abdullah Özşahin ve GAMI Teknoloji Chief Operating Officer'ı Fatih Dinçel de yer alıyor.
Ekip tarafından paylaşılan bilgilere göre, şirketin ana faaliyet alanı Web3 olarak belirlenirken, gelişmekte olan Web3 ekosisteminin farklı alanlarında, farklı kullanıcı ihtiyaçlarına cevap verebilmek için Venture Builder olarak yola çıkıldı. Bu sebeple GAMI World ana markasını yaratmanın ardından ekip, alt markalar ve platformlar geliştirmeye başladı.
Şu anda GAMI World çatısı altında kitlesel fonlama platformu GAMI Launch, NFT tabanlı egzersiz uygulaması GAMI Move, Web3 ve Web2 pazarlama platformu Midle ve çoklu kripto varlık transfer platformu TheSender yer alıyor.
GAMI World ekibi, şu anda tasarımdan yazılıma, pazarlamadan sosyal medya yönetimine kadar birçok farklı uzmanlık alanlarına sahip 40 kişiden oluşuyor. Venture Builder yapısı sebebiyle, tüm süreçler içerideki ekipler tarafından planlanıyor ve yürütülüyor.
Girişimin paylaştığı bilgilere göre tüm yazılım altyapısı, GAMI ekibi tarafından geliştirildi:
Venture Builder olarak ürün çıkartmaya devam edeceğimiz için hazır bir altyapı kullanmamız mümkün olmuyor. Farklı alanlarda, farklı ihtiyaçlara cevap veren platformlar hayata geçiriyoruz. Bu sebeple tüm altyapı süreçleri GAMI’nin kendi ekipleri tarafından geliştiriliyor.
GAMI ekosisteminin öne çıkan verileri
Girişimin paylaştığı verilere göre; GAMI dünyası, tüm markalarıyla birlikte 217 binden fazla topluluk üyesine, 27 binden fazla token sahibine ve toplamda 23 bin kullanıcıya sahip. Buna ek olarak kitlesel fonlama platformu GAMI Launch’ta toplam 15 proje fonlamaya açıldı ve bu projeler içinde toplamda 1.2 milyon dolar fon toplandı. Midle kısa sürede 120 ülkeden 14 bin kullanıcıya ulaşırken, NFT tabanlı egzersiz uygulaması GAMI Move NFT’lerinin ROI oranı ise yüzde 400’ü geçti.
GAMI, Web3 Venture Builder’larla rekabet etmek yerine her alt markanın kendi kategorisindeki rekabete dahil oluyor. Bu sayede kurum, Web3 ekosistemindeki yatay bilgi birikimini, dikeyde de ilerletebiliyor. Her alt marka kendi özel ekibine sahip. Böylece her takım diğer takımların bilgi ve pratiğine ulaşabiliyor ve kendi alanında farklı çözümler geliştirebiliyor.
GAMI'nin 2023 yılının Mart ayında 3,5 Milyon TL değerindeki ilk kurumsal yatırımını Bulls GYO’dan aldığını hatırlatalım. Gelir modelleri ise her marka için farklılık göstermekte. Midle ve GAMI Launch, B2B müşterilerinden komisyon geliri yaratırken, GAMI Move ve TheSender ise B2C müşterilerinden komisyon geliri elde ediyor.
GAMI ekibi gelecek planlarını şöyle aktarıyor:
GAMI’nin kuruluşundan bu yana gelen hayali ve hedefi, dünyada Web3 alanında faaliyet gösteren en büyük 100 şirket arasında yer almak ve Türkiye’nin Web3 alanındaki ilk unicornu olmaktır.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap