Uygulama içi harcamalar, 2023'ün 3. çeyreğinde 101.1 milyar dolara ulaştı

2023 yılının ilk 3 çeyreğinde, App Store ve Google Play'de 101,1 milyar dolarlık harcama gerçekleşti. 2023 yılının 3. çeyreğinde en çok harcama yapılan mobil oyun ise yerli bir girişim olan Dream Games'in Royal Match oyunu oldu.
Uygulama içi harcamalar, 2023'ün 3. çeyreğinde 101.1 milyar dolara ulaştı

Günlük hayatımızın değişmez bir parçası haline gelen mobil uygulamalar için harcanan para her geçen gün artmaya devam ediyor. Uygulama içi harcamaların 2023'ün ilk yarısında 67,5 milyar dolara ulaştığını geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık.

Yapılan araştırmalara göre mobil ekosistemlerdeki tüketici harcamaları, yılın 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine oranla arttı. Hatırlatmak gerekirse 2023 yılının ilk çeyreğinde App Store ve Google Play Store'da 33,7 milyar dolarlık tüketici harcaması gerçekleşmişti. Yılın ikinci çeyreğinde ise mobil uygulama mağazalarındaki tüketici harcamalarının 33,8 milyar dolara çıktığını görmüştük.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.