Mimari odaklı tasarım aracı Snaptrude, 14 milyon dolar yatırım aldı

Foundamental ve Accel'in liderlik ettiği bu yeni yatırım turuyla birlikte girişimin toplam yatırım miktarı 21.8 milyon dolara ulaştı.
Mimari odaklı tasarım aracı Snaptrude, 14 milyon dolar yatırım aldı

Mimarlık, mühendislik ve inşaat şirketlerinin binaları daha verimli ve sürdürülebilir şekilde hızlıca inşa etmesini sağlayan Snaptrude, A serisi yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna girişimin mevcut yatırımcılarından Foundamental ve Accel liderlik etti. Yatırım turu, Fortius Ventures'ın da katılımıyla gerçekleşti. 

Snaptrude'un bulut tabanlı platformu, ekiplerin gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmasını, tasarlamasını ve inşa etmesini kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, Snaptrude ile 3 boyutlu bina planları oluşturup düzenleyebiliyor. Autodesk Revit, SketchUp ve AutoCAD gibi daha geleneksel araçlara kıyasla Snaptrude, modern tasarım işletim sistemi ile kullanıcıların tasarımları üzerinde anlık olarak değişiklikler yapabilmesini sağlıyor. Girişim, başta tarayıcı tabanlı kavramsal tasarım aracı olmak üzere pek çok farklı özellik sunmakta. 

Snaptrude'un öne çıkan verileri

Platform ayrıca, modern bulut altyapısı ve web teknolojilerinden yararlanıyor. Böylece kullanıcılar, tasarımlarına çeşitli kaynaklardan sorunsuz bir şekilde veri entegrasyonları ekleyebiliyor. Platform, ABD, İngiltere ve Hindistan dahil olmak üzere 30'dan fazla ülkede 20 binden fazla kullanıcıya sahip. Girişimin müşteri tabanda yer alan dünya çapında tanınmış firmalar da dikkat çekiyor. 

Snaptrude'un gelecek planları

Snaptrude, bina tasarımı için, kullanıcıların tasarım kararlarını yinelemelerini kolaylaştırmayı planlıyor. Girişim, bunun ötesinde üretimsel yapay zeka yetenekleri geliştiriyor. Bu üretimsel yapay zeka yeteneklerinin, üretkenliği artırmak için firmaların kurumsal bilgilerini de kullanacağı belirtiliyor. 

Bu yeni yatırım turuyla birlikte girişimin toplam yatırım miktarı 21.8 milyon dolara ulaştı. Snaptrude, bu yeni yatırımı, ürün ve mühendislik ekiplerini büyütmek için kullanacak. Bununla beraber şirket, global erişimini artırmak ve ürününü piyasaya sürme konusundaki stratejileri geliştirmek için yatırımdan yararlanacak. Tasarım-inşaat iş akışları için modern işletim sisteminin geliştirilmesini desteklemesine yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.