Samsung'un üretimsel yapay zeka modeli: Gauss

Samsung, akıllı telefonlarda yerel olarak çalışacak; metin, kod ve görüntü üretecek şekilde tasarlanmış yapay zeka modeli Gauss'u duyurdu.
Samsung'un üretimsel yapay zeka modeli: Gauss

Alman matematikçi ve fizikçi Carl Friedrich Gauss'u sanıyorum daha önce duymayan yoktur. Varsa bile artık Samsung'un yeni üretimsel modelinde Gauss ismini sıklıkla duyacağız, zira şirket geliştirdiği modele bu ismi vermeyi tercih etti. 

Samsung, akıllı telefonlarda yerel olarak çalışacak; metin, kod ve görüntü üretecek şekilde tasarlanmış bir temel model olan Gauss'u duyurarak üretimsel yapay zeka alanında önemli bir adım attı. Şirket, Gauss'u yeni kullanıcı deneyimleri sunmak üzere çeşitli ürün uygulamaları için kullanmayı planlıyor.

Gauss Language, Gauss Code ve Gauss Image

Ürün oldukça yeni olsa da Samsung Research Gauss'un, "Gauss Language", "Gauss Code" ve "Gauss Image" olmak üzere üç farklı versiyona sahip olacağını açıkladı.

Gauss, Google Workspace'in üretimsel yapay zeka akıllılarına benzer şekilde çalışacak ve e-posta oluşturma, belgeleri özetleme ve içerik çevirme gibi görevlere yardımcı olacak. Benzer şekilde Gauss Image, görüntülerin oluşturulması ve düzenlenmesinden başlayarak eklemeler ve artan çözünürlüklerle geliştirilmesine kadar cihazlardaki fotoğraf işlerini halledecek. 

Gauss Code ise bu iki özellik de Samsung cihazlarını kullanan kişiler tarafından kullanılabilir hale geldiğinde bir yazılım geliştirme asistanı olarak hizmet verecek ve ekiplerin hızlı bir şekilde kod yazmasına yardımcı olacak.

Samsung'un bu modeli ve bu model tarafından yönlendirilen çeşitli yetenekleri 2024'te piyasaya sürmeyi planladığı bir sonraki cihazına ekleyebileceği düşünülüyor. Önümüzdeki dönemde Gauss ile ilgili daha fazla bilgi paylaşılacağı belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.