Usersdot, 11 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Usersdot, 11 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını duyurdu. 11 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turuna Arya GSYF liderlik etti.
Usersdot, 11 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Odağına e-ticaret sektörünü alan yapay zeka tabanlı B2B SaaS şirketi Usersdot'un 2,9 milyon TL yatırım aldığını 2021 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım ile karşımıza çıkan Usersdot, 11 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını duyurdu.

Usersdot'un 11 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turuna Arya GSYF liderlik etti. Yatırım turuna, Arya GSYF haricinde ise Nuwa Capital, ÜNLÜ & Co, Onur Erbay ve girişimin GBA mevcut yatırımcıları arasında yer alan Nevzat Aydın, Varol Civil, Fırat İşbecer, Mehmet Kurtuluş Eker, Alper Akcan, Tolga Ulutaş, Emre Hayretçi ve Emre Erciyas da katıldı.

Usersdot tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, girişimin MENA, Asya ve Avrupa'daki büyümesini hızlandırmak için kullanılacak. Gökalp Caymaz ve Şevin Ballıktaş tarafından 2020 yılında kurulan Usersdot, kullanıcılarına Datadot E-ticaret Analitiği Platformunu sunuyor.

Usersdot'un müşterileri arasında ise L’Oreal, Arzum, Estee Lauder, GroupM, Eczacıbaşı, Arçelik, Philips, Haleon, Mavi, Dyson, BSH, Beiersdorf, Penti, Altınyıldız Classic, Reckitt, Flormar, Henkel, The Purest Solutions, Arçelik, Vodafone, eStar, Züber, Karaca, NAOS ve Yves Rocher gibi önemli markalar yer alıyor.

Usersdot, sunduğu Datadot E-ticaret Analitiği Platformu ile birlikte müşterilerinin e-ticaret kanallarında veri odaklı aksiyonlar alarak karlılıklarını artırmalarını sağlıyor. Usersdot'un yapay zeka tabanlı Datadot platformu, kullanıcılarına saatlik büyük veri analizi sağlayarak gerçek zamanlı içgörüler, rakip analizleri ve anlık bildirimler sunuyor.

Hedeflerinin Türkiye’nin ikinci yazılım unicorn’u olmak olduğunu belirten Usersdot Kurucu Ortağı ve CEO'su Şevin Ballıktaş, Asya ve Orta Doğu odağındaki büyümelerini bu yatırımla hem ekip hem de ürün çerçevesinde güçlendireceklerini paylaştı.

Usersdot, özellikle Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere gibi Avrupa pazarlarına ek olarak MENA bölgesi ve Tayland, Vietnam, Singapur ve Endonezya gibi Asya ülkelerinde pazar payını artırmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.