E-ticaret analitiği platformu Usersdot 2,9 milyon liralık yatırım aldı

Usersdot, GBA  liderliğinde gerçekleşen yeni turda 2.9 milyon lira yatırım aldı. Tura katılan yatırımcılar arasında Nevzat Aydın, Fırat İşbecer, Koray Bahar, İzzet Halyo Ahu Serter, Alper Akcan, DefineX kurucuları Tolga Ulutaş ve Emre Hayretçi de var.
E-ticaret analitiği platformu Usersdot 2,9 milyon liralık yatırım aldı

Pandeminin de etkisiyle yatırımcılar, yatırımlarını e-ticaret sektörüyle ilgili iş yapan platformlara kaydırdı. E-ticarette satış yapanların karlılığını artıracak aksiyonları ön plana çıkarıyor. Bu dönemde çok hızlı şekilde KOBİ’ler dijitalleşti, markalar e-ticaret ekiplerine ve kanallarına odağını arttırdı. e-ticarette satış yapanların karlılığını artıracak aksiyonları ön plana çıktı. Bu yüzden yatırımcılar, e-ticaret ile ilgili iş yapan platformlara yatırım yapmaya başladı.

E-ticaret analitiği platformu Usersdot da bunlardan biri. Platform; GBA liderliğinde gerçekleşen yeni turda 2.9 milyon lira yatırım aldı. Tura katılan yatırımcılar arasında Nevzat Aydın, Fırat İşbecer, Koray Bahar, İzzet Halyo, Ahu Serter, Alper Akcan, DefineX kurucuları Tolga Ulutaş ve Emre Hayretçi de var. Usersdot bu yatırımla ürünü ve ekibi geliştirmeye odaklanarak Türkiye pazarındaki hızını arttırmayı ve Avrupa’ya hazırlanmayı hedefliyor.

Yatırımcılar projeye inanıyor

Şirketin yatırımcıları arasında yer alan Nevzat Aydın, ekibe inandığını söyleyerek bir sonraki yatırım turuna sıcak baktığını belirtiyor. Fırat İşbecer, Usersdot'un e-ticaret kanalında veri odaklı büyümeyi hedefleyen markalara çok büyük kolaylıklar sağlayan bir platform olarak tasarlandığını söylüyor ve bu platformu destekledikleri için mutlu olduklarını dile getiriyor. Alper Akcan ise kurucu ekibin yetenek ve kabiliyetlerini çok güvendiğini belirterek globalde de büyük işler yapacağına inandığını söylüyor. 

Şirket, geçen sene Şevin Ballıktaş, Kamil Emre Erciyas ve Gökalp Caymaz tarafından kuruldu. Geliştirdiği Datadot E-ticaret Analitiği Platformu ile  L’Oreal, Arzum, Eczacıbaşı, GSK, Mavi, Dyson, Groupe SEB, Reckitt Benckiser, Sinoz, Evyap gibi sektörün önde gelen markalarına; Cosmolog ve Teknouygun gibi e-ticaret distribütörlerine gerçek zamanlı data sağlayarak aksiyon önerileri, detaylı alışverişçi ve rakip analizleri sunuyor. Yapay zeka tabanlı yazılım partnerlerine e-ticaret kanalında satış ve karlılık artışı sağlıyor.

Kurucu ortaklardan Şevin Ballıktaş, "Bu dönemde çok hızlı şekilde KOBİ’ler dijitalleşti, markalar e-ticaret ekiplerine ve kanallarına odağını arttırdı. Dolayısıyla Usersdot, doğru zamanda bir yatırımcının odaklanabileceği bir alanda" diye konuşuyor. Ballıktaş “E-ticaret ekiplerinde data analisti pozisyonunu sıklıkla görmeye başladık. Neden robot bir ekip üyesi olmasın? Datadot ile bu konuya talibiz!” diyerek alınan yatırımı ürünü geliştirmeye kullanacaklarını vurguluyor.  Birçok global projede görev alan ekiplerin liderliğini yapan diğer ortak Caymaz ise “Usersdot’da ürün geliştirme süreci kurumsal bir firma sistematiği ile girişimci çevikliğinin buluştuğu çizgide” diye konuşuyor ve ekliyor: "DefineX kurucularından aldığımız yatırımın hızlı kaynak erişimi konusunda da şirketi güçlendireceğine inanıyorum."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.