Yeni Apple Watch modelleri, kan basıncı takibi ve uyku apnesi tespiti özellikleri ile gelebilir

2024 yılında tanıtılacak olan Apple Watch modellerinin kan basıncı takibi ve uyku apnesi tespiti gibi sağlık özellikleri ile gelmesi bekleniyor.
Yeni Apple Watch modelleri, kan basıncı takibi ve uyku apnesi tespiti özellikleri ile gelebilir

Geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleşen "Wonderlust" etkinliği ile birlikte Apple Watch 9 Serisi ve Apple Watch Ultra 2 modellerinin tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Uzun zamandır Apple Watch modellerinin sağlık odaklı yeni özelliklere kavuşmaları bekleniyor.

Söz konusu özellikler Apple Watch 9 Serisi ve Apple Watch Ultra 2 modelleri ile karşımıza çıkmadı. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre beklenen sağlık özellikleri 2024 yılında sunulabilir.

Gurman, 2024 yılında tanıtılacak olan Apple Watch modellerinin uzun zamandır beklenen sağlık özellikleri ile geleceğini aktardı. Söz konusu sağlık özellikleri arasında ise kan basıncı takibi ve uyku apnesi tespiti yer alıyor.

Apple Watch modellerinin kan basıncı takibi ve uyku apnesi tespitini, modellere eklenecek yeni sensörler ile yapabilmesi bekleniyor. Sensörleri ile birlikte kullanıcılarının uyku esnasındaki nefes alma düzenlerini takip edecek olan Apple Watch, uyku apnesi tespit ettiği durumlarda ise kullanıcılarını doktora görünmeleri konusunda uyaracak.

Kan basıncı takibinin ana odağı ise hipertansiyon olacak. Kullanıcılarının kan basıncını düzenli olarak takip edecek olan Apple Watch, günlük olarak kan basınçlarını not ederek kullanıcılarına sunacak.

Hatırlatmak gerekirse Apple Watch için yüksek tansiyon ve uyku apnesini tespit özelliğinin gelebileceğini ilk olarak 2017 yılında sizlere aktarmıştık. Uzun süren bekleyiş 2024 yılında son bulabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.