Sağlık girişimi MapLight Therapeutics, 225 milyon dolar yatırım aldı

MapLight Therapeutics, merkezi sinir sistemi bozukluklarına odaklanarak, bu bozuklukların yol açtığı hastalıkların tedavi yöntemlerini geliştiriyor.
Sağlık girişimi MapLight Therapeutics, 225 milyon dolar yatırım aldı

Merkezi sinir sistemi (MSS) bozuklukları üzerine çalışan MapLight Therapeutics, 225 milyon dolar yatırım aldı. C serisi yatırım turu; aralarında Novo Holdings, 5AM Ventures, Cowen Healthcare Investments'ın bulunduğu kalabalık bir ekip tarafından yönetildi. Yatırım turu sonrasında Novo Holdings'ten Jim Trenkle'nin şirketin yönetim kuruluna katılacağı açıklandı.

2019 yılında Christopher Kroeger tarafından kurulan MapLight Therapeutics, merkezi sinir sistemi (MSS) bozukluklarına odaklanarak, bu bozuklukların yol açtığı hastalıkların tedavi yöntemlerini geliştirmeye odaklanıyor.

ABD merkezli şirket, özellikle şizofreni, Alzheimer, diskinezi, otizm spektrum bozukluğu gibi merkezi sinir sistemi bozukluklarına yönelik tedavi yöntemleri araştırıyor. Bu hastalıklar, bireylerin yaşamlarını ciddi şekilde etkileyebilen ve aynı zamanda aileleri ve toplumu genel olarak etkileyen rahatsızlıklar olarak tanımlanıyor.

MapLight Therapeutics'ın amacı, bu tür hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek yeni, etkili ve yenilikçi ilaçlar geliştirmek. Bu ilaçlar, hastalıkların semptomlarını hafifletmeyi, ilerlemesini durdurmayı veya tedavi etmeyi amaçlıyor. Araştırma ve geliştirme faaliyetleri, merkezi sinir sistemi hastalıklarına yönelik tıbbi ilerlemelerin desteklenmesine ve insanların yaşamlarını iyileştirmeye katkıda bulunmayı hedefliyor.

Bu çalışmalar, sadece bireylerin sağlığını değil, aynı zamanda ailelerin desteklenmesini ve toplum genelinde sağlık ve refahın artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Şirket, şizofreni ve Alzheimer gibi hastalıkları tedavi etmek için ML-007C-MA adında yeni bir ilaç geliştiriyor. Bu ilaç, beynin belirli reseptörleriyle etkileşime girerek hastalıkların semptomlarını hafifletmeyi veya tedavi etmeyi amaçlıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi MSS bozuklukları, insanların yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen rahatsızlıklar olarak biliniyor. Bu alanda çalışan şirketlerin geliştirdiği yeni tedaviler bu hastalıkların belirtilerini hafifletmeye veya kontrol altına almaya yönelik umut verici bir adım olarak nitelendirildiği için yatırımcılar bu alana yatırım yapmaktan çekinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.