Elon Musk, X'in finansal özelliklerini 2024 sonuna kadar yayına almayı planlıyor

Elon Musk bir kişinin baştan sona tüm finansal hayatının bir banka hesabına ihtiyaç duyulmayacak şekilde platformda yer almasını arzu ediyor.
Elon Musk, X'in finansal özelliklerini 2024 sonuna kadar yayına almayı planlıyor

X'in aldığı yeni lisans ile kripto ödeme hizmetleri sunabileceğini sizlere aktarmıştık. Bir süredir süper uygulama olma hedefiyle bankacılık ve ödeme hizmetleri sunacağını belirten X, aldığı lisanlar ile ödeme hizmetleri sunmaya bir adım daha yaklaşmıştı. Elon Musk, 2024 sonuna kadar finansal özellikleri platformda yayına almayı planlıyor.

The Verge'ün elde ettiği Elon Musk'ın katıldığı bir toplantıya ait ses kayıtlarında Musk, platforma dair finans odaklı hedeflerini paylaştı. Kayıtlarda yer alan ifadelere göre; Musk bir kişinin baştan sona tüm finansal hayatının bir banka hesabına ihtiyaç duyulmayacak şekilde platformda yer almasını arzu ediyor.

Musk ayrıca toplantıda, şirketin son teslim tarihine kadar özellikleri kullanıma sunmamasının kendisini çıldırtacağını ifade etti.

Hatırlarsanız X bundan yaklaşık 4 ay önce Michigan, Missouri ve New Hampshire'dan para transferi lisansı almıştı. X, Ağustos ayında aldığı lisans ile birlikte ABD'de toplam yedi eyalette para transferi lisansı almıştı. Şimdi ise toplamda 9 eyalette lisansa sahip. 

Elon Musk uzun süredir X'i WeChat benzeri bir süper uygulamaya dönüştürmeye hazırlanıyor. Bu bağlamda X, yalnızca finansal özellikler üzerinde çalışmıyor. Şirket, aynı zamanda odağına oyun ve alışverişi alan video temelli yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Paylaşılan bilgilere göre, aynı toplantıda Elon Musk, X'in önümüzdeki yıl tam teşekküllü bir flört uygulaması olacağını da ifade etti.

Tüm bu bilgilere baktığımızda X'in süper uygulama olmak adına aynı anda birden fazla hedefe koştuğunu söylemek mümkün. Elon Musk ise toplantıdan sızan ses kayıtlarına dair sessizliğini korumaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.