Çalışanlar arasında yapay zeka ve otomasyon kullanımına dair istatistikler

İş yerinde üretken olan çalışanların yüzde 57'si otomasyon, yüzde 41'i yapay zeka kullanıyor. Otomasyon kullananların yönetici beklentilerini aşma olasılığı yüzde 71.
Çalışanlar arasında yapay zeka ve otomasyon kullanımına dair istatistikler

Şirketlerin, pazarlama amaçlı üretimsel yapay zeka harcamalarını artırdığını size daha önce aktarmıştık. Pazarlama liderlerinin yüzde 63'ü 24 ay içinde üretimsel yapay zekaya yatırım yapmayı planlıyor. Bunun yanında üretimsel yapay zeka teknolojileri, akıllı telefonlardan daha hızlı büyüyor

Akıllı telefonlar ilk yılında 16,3 milyon, ikinci yılında ise 27,6 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Oldukça hızlı bir şekilde kullanıcı kazanan üretimsel yapay zeka teknolojileri, ilk yılında ise 7,8 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Yapay zeka, 2023 yılının sonunda yani iki yıl içinde 77,8 milyon kullanıcıya ulaşacak. Üçüncü yıl için tahminlere baktığımızda üretimsel yapay zeka teknolojilerinin 2024 yılında 100 milyon kullanıcıyı aşması bekleniyor. Peki çalışanlar arasında yapay zeka ve otomasyon kullanımına dair istatistikler bize ne söylüyor? 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.