Threads'in yeni özellikleri: Anketler ve GIF'ler

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, kendi GIF'leri ve anketleriyle bu özelliklerin yayına alındığını duyurdu.
Threads'in yeni özellikleri: Anketler ve GIF'ler

Hakkında çıkan her haberle sosyal medya çağını baştan yaşıyormuşuz gibi hissettiren, bizleri ilginç bir şekilde 2010 ve öncesine ışınlayan Threads, şimdi de anketler ve GIF'ler gibi özelliklere kavuştu. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, kendi GIF'leri ve anketleriyle bu özelliklerin yayına alındığını duyurdu. Her iki özellik de Threads uygulamasında ve web'de kullanıma sunulmaya başlandı. 

Kullanıcılar, daha önce üçüncü taraf klavyeler gibi geçici çözümler kullanarak ya da başka bir yerden kopyalayıp yapıştırarak GIF gönderebilirken, uygulamanın kendisinde yerel bir buton bulunmuyordu. Şimdi ise kullanıcılar gönderi oluşturma penceresinde resim galerisi düğmesinin yanında bir GIF butonu görecek ve bu buton, aralarından seçim yapabilecekleri aranabilir bir GIPHY kitaplığını açacak.

Anketler için kullanıcılar, başkalarının oylaması için dört adede kadar seçenek ekleyebilecek ve kimin yanıt verip veremeyeceğini kontrol edebilecek. Anketler yayınlandıktan sonra 24 saat boyunca açık kalacak ve yalnızca ankete yanıt veren kişiler sonuçları geldikçe görebilecek. Anket düğmesi, gönderi oluşturma araç çubuğunda üç yatay çizgi olarak görünecek.

Her iki özellik de X'te (kendisine hepimiz hala Twitter diyoruz) mevcut. Threads'in X'e rakip olarak ortaya çıktığı düşünülürse şirketin bu özellikleri eklemesi şaşırtıcı değil. Şaşırtıcı olan bu özelliklerin neden bu kadar geç eklendiği ve Amerika yeni keşfediliyormuş gibi paylaşıldığı. 

Hatırlarsanız Threads, temmuz ayında yayınlandığı ilk günlerde inanılmaz bir kitleye ulaşmıştı. Şimdi ise çoğu kişi platformdan soğumuş gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.