Yenibiriş, HRGlob markasıyla EasyHR'a yatırım yaptı

Yenibiriş’in yatırımcısı HRGlob tarafından yapılan bu yeni yatırım, işverenlerin deneyimlerini daha kurumsal bir yapıya ulaştırması amacıyla gerçekleştirildi.
Yenibiriş, HRGlob markasıyla EasyHR'a yatırım yaptı

2022 yılında Yenibiriş’e yatırım yapan HRGlob’un yeni yatırımı işe alım süreçlerini uçtan uca dijitalleştiren EasyHR oldu. İşe alım süreçlerinde aday ve işverenlere yönelik 360° hizmet sunan Yenibiriş’in yatırımcısı HRGlob tarafından yapılan bu yeni yatırım, işverenlerin deneyimlerini daha kurumsal bir yapıya ulaştırması amacıyla gerçekleştirildi.

Yenibiriş Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “HRGlob’u kurduktan sonra amaçlarımızdan bir tanesi dijital insan kaynakları sektöründe yaptığımız çalışmaları daha büyük bir platformla geniş kitlelere yaymaktı ve bu nedenle de 2022 yılında Yenibiriş yatırımını gerçekleştirdik. Bunun hemen ardından HR ekosistemimizi genişletmek, hizmet alanlarımızı büyütmek ve aday deneyimini daha kurumsal bir şekilde yürütmek amacıyla farklı yatırımlara gitme kararı aldık. İlk olarak da EasyHR geldi. EasyHR, aday takip sistemi yolculuğumuzda Yenibiriş’in yaptığı çalışmalara katma değer sağlayacak bir yapı. HRGlob’la beraber yaptığımız bu yatırımla Yenibiriş’de sunduğumuz hizmetlerin deneyimini, aday yolculuğunu daha rahat, değerli ve kaliteli uygulama konusunda adım atmış olduk” dedi.

Yatırım yapılan EasyHR hakkında bilgi veren EasyHR Kurucu Ortağı Yusuf Talus, ürünün 2016 yılında özel proje için tasarlandığını ve kodlandığını anlattı.

Ardından 2017 yılında Startup100’de yer almalarıyla ürünleştirmeye karar verdiklerini belirten Talus, “Zaman içerisinde sahada ihtiyaçları dinleyerek geliştirmeler yaptık. İK için “yeteneğe” ve “insan kaynağına” ulaşmak, “insan odağında kurgulanan iş hayatı” içinde en önemli konu. EasyHR da bu ihtiyaçtan doğan bir ürün. Amacı insan kaynakları destek modülleri ile işe alım ve yetenek kazanım süreçlerinde fark yaratarak, işe alımı uçtan uca dijitalleştirmek ve çalışan mutluluğu ve bağlılığı için doğru veriyi raporlayabilmek. Şu an gelinen noktada da ürün yüzde 98 oranında bu vaadini yerine getirebiliyor” dedi.

Talus, büyüyen ekipleriyle birlikte ürünün içerisinde yeni modülleri devreye aldıklarını ve işe alım operasyonlarının tamamını kapsadıklarını söyledi. Yusuf Talus, yeni dönemle beraber, e-devlet entegrasyonu ile evrak yönetimi, yapay zeka altyapısı kullanarak işe alımda öneri aday sistemi, makine öğrenmesi ile işe alım ekiplerinin, adaylar karşısındaki davranışlarına göre en uygun adayların önerilmesini sağlayacak özellikleri ekleyeceklerini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.