Shutterstock, yapay zeka destekli görsel düzenleyicisini kullanıma sunuyor

Görsel kütüphanesini yapay zeka kullanarak düzenlemeye izin vermeye başlayan Shutterstock, düzenlenen görseller için sanatçılara telif ödemeyi planlıyor.
Shutterstock, yapay zeka destekli görsel düzenleyicisini kullanıma sunuyor

Birçok platformun en önemli eklentilerinden biri haline gelen yapay zeka, şimdi stok görsel kütüphanesi Shutterstock'a da entegre edildi. Shutterstock, bu kapsamda görsel kütüphanesini yapay zeka kullanarak düzenlemeye izin vermeye başlıyor.

Platform, bir alan üzerinde fırça ile gezinerek görsele eklemek, görselde değiştirmek veya silmek istediklerini tanımlayarak, içerikler üzerinde ince ayar yapmanızı sağlayan Magic Brush (Sihirli Fırça) gibi bir dizi yeni yapay zeka destekli aracı tanıttı. Henüz beta aşamasında olan yapay zeka görsel düzenleyicisi, stok ya da yapay zeka ile oluşturulmuş bir görselin alternatif versiyonlarının oluşturulmasına ve bir görselin arka planını genişletmeye imkan sağlıyor.

Shutterstock, görselleri düzenlendikten sonra bu görseller lisanslanırsa sanatçılara telif ödeyeceğini belirtiyor. Bununla birlikte, yapay zeka tarafından oluşturulan veya düzenlenen içeriğin, katkıda bulunanların fikri mülkiyet haklarının korunmasını ve sanatçıların uygun şekilde tazmin edilmesini daha da sağlamak için sitede lisanslama için uygun olmayacağını da ekliyor.

Shutterstock, bir görselin şeklini istenilen boyutlara uyacak şekilde otomatik olarak değiştirecek akıllı boyutlandırma özelliğini de yayına alıyor. Bunun yanı sıra arka planı kaldırma seçeneği de kullanıcılara sunulmaya başlanıyor. 

Tüm bunlar basit özellikler gibi görünse de bir platformdan çıkmadan bunları yapmak oldukça değerli. Aslında bu işi yapan binbir türlü uygulama mevcut, ancak Shutterstock'un hepsini kendi bünyesinde toplaması kullanıcıların zamandan tasarruf etmesini sağlayacak. 

Tüm bu yeniliklerin yanı sıra Shutterstock, ocak ayında beta sürümünü kullanıma sunduğu yapay zekalı görsel oluşturucusunu OpenAI'ın DALL-E metinden görsel oluşturucusunun en son sürümüyle güncelleyeceğini de duyurdu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.