Dijital sanal varlıklara vergi geliyor

Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bütçe Başkanlığı'nın aktardığı bilgilere göre dijital sanal varlıkların vergilendirilmesine yönelik olarak varlıkların Türk hukuk sisteminde tanımlanmasına yönelik çalışmalar tamamlanacak. 
Dijital sanal varlıklara vergi geliyor

Son yıllarda hayatımıza giren ve her geçen gün daha da popülerleşen dijital sanal varlıklar, regülasyon ihtiyacı doğurdu. Hem ülkemizde hem de tüm dünyada dijital sanal varlıkların regüle edilmesi konusundaki çalışmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 2024 yılına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ile birlikte ülkemizdeki çalışmalar ile ilgili bilgi paylaşıldı. 2024 yılına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı içinde yer alan bilgilere göre dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen, dijital bir değeri temsil eden sanal varlıklar kullanılarak yapılan işlemlere yönelik mevzuat çalışmalarının sürdürüldüğü dile getirildi. 

2024 yılına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan bir diğer kısımda ise dijital sanal varlıklar için bir vergilendirme üzerinde çalışıldığından da bahsediliyor. Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bütçe Başkanlığı'nın aktardığı bilgilere göre dijital sanal varlıkların vergilendirilmesine yönelik olarak söz konusu varlıkların Türk hukuk sisteminde tanımlanmasına yönelik çalışmalar da tamamlanacak. 

Dijital sanal varlıklar ile ilgili vergilendirilme çalışmasının Hazine ve Maliye Bakanlığı, GİB, SPK ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte gerçekleştirileceğini de ekleyelim.

Yıllık Program içinde geçen "dijital sanal varlıklar" ile birlikte tam olarak hangi ürün ve teknolojilerin kastedildiği ise paylaşılmadı. Söz konusu dijital sanal varlıklar içinde kripto paraların ve geçtiğimiz yıl oldukça popüler olan NFT'lerin yer alacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Dijital sanal varlıklar ile ilgili yapılan çalışmaların ne zaman tamamlanacağı konusunda ise şu an için bir bilgi bulunmuyor. Dijital sanal varlıklar ile ilgili regülasyonun önümüzdeki yıl karşımıza çıkması ise sürpriz olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.