İstanbul Portföy'den Mediterra Capital odaklı yeni fon: İstanbul Portföy Yönetimi Mediterra 3 GSYF

İstanbul Portföy Yönetimi Mediterra 3 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile birlikte Mediterra Capital Partners III fonuna (Fon 3) yatırım yapılması hedefleniyor.
İstanbul Portföy'den Mediterra Capital odaklı yeni fon: İstanbul Portföy Yönetimi Mediterra 3 GSYF

Ülkemizdeki yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan İstanbul Portföy ve Mediterra Capital'ı geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre İstanbul Portföy ve Mediterra Capital önemli bir birliğine imza attı.

İstanbul Portföy, Mediterra Capital ile birlikte bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurduğunu duyurdu. İstanbul Portföy Yönetimi Mediterra 3 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile birlikte Mediterra Capital Partners III fonuna (Fon 3) yatırım yapılması hedefleniyor.

Kurulumu tamamlanan İstanbul Portföy Yönetimi Mediterra 3 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile birlikte girişim sermayesi fonlarının sağladığı avantajlarla Mediterra Capital Partners III fonuna yatırım yapma imkanı sağlanacak. Bu iş birliğinin en önemli tarafı ise ülkemizdeki nitelikli yatırımcılara bir özel sermaye yatırım fonuna doğrudan yatırım yapma fırsatının sunulması.

2010 yılında Ahmet Faralyalı ve Murat Erkurt tarafından kurulan Mediterra Capital'ın bugüne kadar kurduğu fonlar ile birlikte euro bazında net yüzde 12 ve üzerinde bir getiri sağladığını da ekleyelim. Mediterra Capital, 2011-2022 yılları arasında Fon 1 ve Fon 2 aracılığıyla 16 Türk girişimine 330 milyon eurodan fazla yatırım da gerçekleştirdi.

Mediterra Capital'ın yatırımcıları arasında ise oldukça önemli isimler dikkatleri çekiyor. Yatırımcılar arasında AlpInvest, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Dünya Bankası kuruluşu olan IFC, Alman Kalkınma Bankası (DEG), Hollanda Kalkınma Bankası (FMO) ve Avrupa Yatırım Fonu (EIF) yer alıyor.

Mediterra'nın yatırım portföyü teknoloji şirketleri, tüketici odaklı şirketler ve katma değerli ihracat yapan şirketler olmak üzere üç ana gruba ayrılıyor. Mediterra Capital'ın portföyünde ise Mikro Ödeme, Mobiliz, Logo Yazılım, Uğurlu Balık, Arzum Elektrikli Ev Aletleri, ACP Sigorta Brokerliği, Söke Un, Tavuk Dünyası, Arkel Elektrik Elektronik, Glasshouse, Terra Pizza, Pidem, Dürümle, Paycore/Yazara, Zero Density ve Elba Bant gibi önemli şirketlerin bulunduğunu da paylaşalım.

Farklı iş birlikleriyle yatırımcılara daha fazla seçenek sunmayı hedeflediklerini aktaran İstanbul Portföy Yönetimi Alternatif Varlık Sınıfları Direktörü Yiğit Arslan, Mediterra 3 GSYF ile nitelikli yatırımcılara özel sermaye varlık sınıfına erişim sağlamış bulunduklarını aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.