Çip üreticisi GaN Systems, Infineon Technologies tarafından 830 milyon dolara satın alındı

Anlaşma kapsamında 830 milyon dolar nakit olarak ödendi. Ayrıca anlaşmaya göre, Infineon, GaN'ın Kanada'daki varlığını ve büyümesini muhafaza edecek. 
Çip üreticisi GaN Systems, Infineon Technologies tarafından 830 milyon dolara satın alındı

Kanada merkezli çip firması GaN Systems Almanya merkezli yarı iletken üreticisi Infineon Technologies tarafından 830 milyon dolara satın alındı. Anlaşma, ilk olarak mart ayında duyurulsa da; satın almaya dair tüm yasal gerekliliklerin karşılanması zaman aldı. Anlaşma kapsamında 830 milyon dolar nakit olarak ödendi. Ayrıca anlaşmaya göre, Infineon, GaN'ın Kanada'daki varlığını ve büyümesini muhafaza edecek. 

2008 yılında John Roberts ve Girvan Patterson tarafından kurulan GaN Systems, galyum nitrür yarı iletkenleri (GaN Power Semiconductors) açısından dünyaca bilinen bir lider olarak konumlanmakta. Mikroçip bileşenleri geliştiren firma, silikon yarı iletkenlere kıyasla daha küçük, daha hafif, daha hızlı ve enerji kullanımı açısından daha verimli ürünler ile karşımıza çıkıyor. 

GaN Systems'in müşterileri arasında Dell, Samsung, Siemens ve Philips gibi şirketler yer alıyor. GaN Systems'in mikroçip bileşenleri, akıllı telefonların şarj cihazlarında, dizüstü bilgisayarlarda, akıllı hoparlör adaptörlerinde ve sokak aydınlatmalarında kullanılıyor. Öte yandan kullanım senaryolarının bu alanlarla sınırlı olmadığını belirtelim. GaN Systems'in yarı iletkenleri, temiz teknoloji ve elektrikli araçlar alanlarında kullanılabilir. 

Aslında Infineon uzun süredir GaN Systems'ın iş ortağı ve distribütörü olmanın yanı sıra geliştirici ortağı olarak da faaliyet gösteriyordu. Bu yeni satın alma ile birlikte Infineon, GaN Systems'ı bünyesine katmış oldu. Böylece Infineon, 450 GaN uzmanına kavuşurken, 350'den fazla GaN patent ailesine de ev sahipliği yapacak. 

GaN Systems CEO'su Jim Witham, anlaşmanın ilk duyurulduğu dönemde, GaN Systems'ın uzmanlığını Infineon'un şirket içi üretim kapasitesiyle birleştirmenin, şirkete maksimum büyüme kapasitesi sağlayacağını ifade etmişti. Anlaşmanın tamamlanmasını duyuran bir gönderi paylaşan Witham,"GaN'ın potansiyelinden yararlanmada bir sonraki bölümü yazacağız." ifadesini kullandı. 

Infineon CEO'su Jochen Hanebeck ise bu satın almanın Infineon'ın GaN yol haritasını önemli ölçüde hızlandırdığını dile getirdi. Hanebeck'in aktardıklarına göre, söz konusu satın alma, Infineon'un GaN sistemlerindeki liderliğini güçlendirecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.