T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır'dan yeni dönemde teknoloji ve girişim dünyasını bekleyenler

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, yeni dönemde teknoloji ve girişim dünyasını nelerin beklediğini Webrazzi Summit 2023'te detaylandırdı.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır'dan yeni dönemde teknoloji ve girişim dünyasını bekleyenler

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2023, tüm hızıyla devam ediyor. Alanında uzman, birbirinden değerli konuşmacılardan sektörlere dair merak ettiklerimizi tüm ayrıntılarıyla öğrendiğimiz konferansımızda, Webrazzi Kurucu ve CEO'su Arda Kutsal ile konuşan T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, yeni dönemde teknoloji ve girişim dünyasını nelerin beklediğini detaylandırdı.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, Webrazzi Summit'in Türkiye'nin en önemli konferanslarından biri olduğunu söyleyerek sözlerine başladı.

Türkiye'nin önemli bir sanayi ülkesi olduğunu söyleyen Mehmet Fatih Kacır, son 20 yılda muazzam bir ekosistem inşa edildiğini söyledi. Türkiye'de inovasyon ve araştırma-geliştirmenin son 20 yılda çok değiştiğini söyleyen Sayın Bakan, bu başarının bir özgüven de yarattığını söyledi. Ülkemizin Savunma Sanayi konusunda da son dönemde çok geliştiğini söyleyen Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin 7 adet Turcorn'u olduğunu da sözlerine ekledi.

Tüm bu gelişmelerin önümüzdeki dönemde Türkiye'nin büyümesine katkı sağlayacağının altını çizen Mehmet Fatih Kacır, buna engel olmayacak regülasyonlar yapılacağını söyledi. Dünyanın en önemli teknoloji festivallerini son 5 yıldır Türkiye'de düzenlemeye başladığımız belirten Sayın Bakan, bu teknoloji yarışmalarından birçok teknoloji girişiminin doğuyor olmasından bahsetti. 

Robotik, kodlama, siber güvenlik gibi onlarca alanda öğrencilerin ücretsiz eğitimlere katılabildiğini sözlerine ekleyen Mehmet Fatih Kacır, bunun önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini açıkladı. 

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'de erken aşama girişimler için önemli finansman sunan BİGG'i bu sene GSYF'ye dönüştürdüklerini belirtti. Türkiye'de girişim sermayesi yatırım fonlarının önümüzdeki dönemde katlanarak artacağını açıklayan Sayın Bakan, Bakanlık olarak bu fonlara öncülük ettiklerini de sözlerine ekledi.

Kalkınma ajanslarının girişim sermayesi yatırım fonları ile entegre halde olduğunu söyleyen Mehmet Fatih Kacır, teknoloji girişimlerinin ihtiyaçlarına göre yol aldıklarını açıkladı. Sayın Bakan, regülasyon, finansman ve tüm bileşenleri ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının teknoloji dünyasını tam anlamıyla desteklediğini ve destekleyeceğini de söyledi.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, tüm dünyada teknolojiye ayrılan finansman çok büyüdüğünü, 2021'de Türkiye'de de bu büyüme fazlasıyla hissedildiğini belirtti. Sayın Bakan, 2022'de globalde bu açıdan bir düşüş yaşasa da Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini söyledi ve 2023'te ise 3. çeyrek itibarıyla Avrupa'da 4. sırada yer aldığımızı açıkladı.

Türkiye'nin Savunma Sanayi ve Derin Teknoloji sektörlerinde önemli bir aşamada olduğunu belirten Mehmet Fatih Kacır, girişimcileri her alanda destekleyeceklerini söyledi. 

Başka ülkelerin sahip olmadığı, bizim ülke olarak sahip olduğumuz en önemli şeyin genç nüfusumuz olduğunun altını çizen T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, bizim bu nedenle çok şanslı olduğumuzu dile getirdi. 

Sayın Bakan, son olarak, iyi işler, anlamlı işler yapmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.