Instagram, kullanıcıların fotoğraflarını Reels ve Hikayeler için çıkartmalara dönüştürüyor

Instagram, kullanıcıların kendi fotoğraflarından özel çıkartmalar oluşturmasına izin vermeye başlıyor.
Instagram, kullanıcıların fotoğraflarını Reels ve Hikayeler için çıkartmalara dönüştürüyor

Instagram, kullanıcıların kendi fotoğraflarından özel çıkartmalar oluşturmasına izin vermeye başlıyor. Şu an test aşamasında olan bu çıkartmalar, Reels veya Hikayeler'de kullanılabilir olacak.

Meta'nın bu özelliği oldukça basit bir özellik aslında, zira bu yolla sadece bir fotoğrafın konusunu seçilip arka planı kaldırarak diğer içeriklerin üzerine yerleştirilebilen bir çıkartma oluşturmak mümkün hale getirilmiş. 

Adam Mosseri, yayın kanalında paylaştığı bir videoda bu aracın nasıl çalışacağını anlattı. Mosseri ayrıca, telefonunuzda kayıtlı fotoğraflardan çıkartma oluşturmanın yanı sıra, kullanıcıların Instagram'daki görsellerden de de çıkartma oluşturabileceklerini söyledi. Mosseri bu konuda daha fazla ayrıntı paylaşmadı. Ancak bu ne demek oluyor derseniz, kullanıcıların kendi fotoğraflarını başkaları tarafından kullanılabilir olacak şekilde seçebilecekleri anlamına geliyor diyebiliriz.

Söz konusu özellik henüz test aşamasında, yani kullanıcılar için açılmış durumda değil. Bu nedenle söz konusu çıkartma özelliğinin gerçekte neye benzediğini zamanla göreceğiz.

Platform geçtiğimiz hafta, akış gönderilerinin altındaki yorumlar bölümünde görünecek olan yeni bir anket özelliğini de test etmeye başlamıştı. Yorumlar bölümündeki anketlerin, kullanıcılar için Hikayeler bölümünde yıllardır bulunan "sticker" benzeri bir görünüme sahip olacağı belirtilmişti. Mosseri tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre diğer kullanıcılar belirli bir ankete kaç kişinin oy kullandığını görebileceklerdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.