Kripto girişimi SynFutures, 22 milyon dolar yatırım aldı

Merkeziyetsiz kripto türevleri borsası SynFutures, B serisi yatırım turunda 22 milyon dolar yatırım aldı.
Kripto girişimi SynFutures, 22 milyon dolar yatırım aldı

Merkeziyetsiz kripto türev borsası SynFutures, B serisi yatırım turunda 22 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Pantera Capital liderliğinde, HashKey Capital ve SIG DT Investments'ın katılımıyla gerçekleşti. 

SynFutures, yatırım haberiyle birlikte otomatik piyasa yapıcısını (AMM) kullanıma sunduğunu da duyurdu. Merkeziyetsiz finansın (DeFi) yükselişiyle ortaya çıkan AMM, yatırımcıların, kripto varlık alım satımını kolaylaştırmak için algoritmik robotlar kullanmasını sağlıyor. Bazı yatırımcılar, geleneksel bir emir defteriyle işlem yapmak yerine AMM kullanmayı tercih edebiliyor. 

Girişimin öne çıkan verileri

SynFutures’ın kurucu ortağı ve CEO'su Rachel Lin herhangi bir piyasa yapıcının platformda varlıkları 30 saniye içinde listeleyebildiğini belirtiyor. Lin'in aktardıklarına göre SynFutures'ın hedef kullanıcıları net değeri yüksek bireyler ve küçük kurumlar. Paylaşılan bilgilere göre; girişim şimdiye kadar yaklaşık 100 bin trader'ıkendine çekmeyi başardı. Bu noktada bir trader'ın çeşitli cüzdan adreslerine sahip olabileceğini eklemekte fayda var. 2021'in Ekim ayından bu yana girişimin işlem hacmi ise 21 milyar dolara ulaştı.

20 kişilik bir ekibe sahip olan girişim, Rachel Lin'in de belirttiği gibi listelemeyi otomatikleştiren akıllı sözleşme kullanımıyla öne çıkıyor. Piyasadaki şeffaflık ihtiyacına cevap veren SynFutures tarafından kolaylaştırılan tüm işlemler zincir üzerinde gerçekleşiyor. Bununla beraber, kullanıcıların fonları kendi emanet (self-custodial) cüzdanlarında saklanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.