Instagram, gönderi yorumlarında anket oluşturma özelliğini test ediyor

Adam Mosseri, anketlerin gönderilerin yorumlarına ve Reels içeriklerine eklenebileceğini açıkladı.
Instagram, gönderi yorumlarında anket oluşturma özelliğini test ediyor

Instagram, yakın bir gelecekte gönderilerin yorumlar bölümünde anketler oluşturulmasına izin verecek. Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, bu yeni anket özelliğini şu anda test ettiklerini ve yakın bir zamanda herkesin kullanabileceğini açıkladı.

Özellik, içerik üreticilerine daha fazla etkileşim elde etme fırsatı sunuyor. Mosseri, bu testi kendi yayın kanalında duyurarak, anketlerin gönderilerin yorumlarına ve Reels içeriklerine eklenebileceğini açıkladı. Şu anda bu özellik sınırlı bir test aşamasında bulunsa da Meta CEO'su Mark Zuckerberg kendi güncellemesinde bunun yakında herkese sunulacağını belirtti.

Yorumlar bölümündeki anketler, kullanıcılar için Hikayeler bölümünde yıllardır bulunan "sticker" benzeri bir görünüme sahip olacak. Mosseri tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre, diğer kullanıcılar belirli bir ankete kaç kişinin oy kullandığını görebilecekler. Ancak, şu an için anketlerin yayınlandıktan sonra ne kadar süre boyunca açık kalacağı veya kullanıcıların farklı zaman dilimleri seçme seçeneğine sahip olup olmadığı hakkında henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

Instagram, kullanıcıların yorum bölümünü daha etkileşimli hale getirme konusundaki çabalarına devam ediyor. Şirket geçtiğimiz aylarda kullanıcıların yorumlara GIF gönderme özelliğini eklemişti. Ayrıca platform, Close Friends yani Yakın Arkadaş özelliği ile başlayarak daha özelleştirilmiş Hikayeler deneyimleri için seçenekler test ediyordu. 

Bu yeni gelişme ise oldukça önemli. Çünkü Instagram, kullanıcıların içeriklerini daha etkileşimli hale getirmelerine ve izleyicileriyle daha yakın bir ilişki kurmalarına yardımcı olacak yeni bir özellik ekliyor. Kullanıcılar artık gönderilerinin yorumlar bölümünde anketler oluşturabilecekler, bu da takipçilerinin katılımını artırma ve geri bildirim toplama fırsatı sunacak.

Ayrıca, söz konusu özellik Instagram'ın sürekli olarak platformunu geliştirme ve kullanıcı deneyimini zenginleştirme çabalarının bir parçası diyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.