FemTech girişimi Allara, Google Ventures liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı

Allara, kadınlar arasında yaygın olan kronik hormonal durumlar, özellikle polikistik over sendromu (PCOS) ve endometriozis gibi rahatsızlıklarla mücadele etmeyi amaçlıyor.
FemTech girişimi Allara, Google Ventures liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı

FemTech alanında faaliyet gösteren Allara, 10 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırım turu, Google Ventures liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Great Oaks Venture Capital, Humbition, Vanterra, Gaingels ve One Medical kurucularından Tom Lee ile Maggie Sellers vardı. 2021 yılında kurulan şirket, şu ana kadar toplamda 17,5 milyon dolar yatırım aldı. 

Rachel Blan tarafından faaliyete geçen Allara, kadınlar arasında yaygın olan kronik hormonal durumlar, özellikle polikistik over sendromu (PCOS) ve endometriozis gibi rahatsızlıklarla mücadele etmeyi amaçlıyor. Telesağlık platformu olarak konumlanan girişim, hastaları nitelikli tıbbi uzmanlar ve kayıtlı diyetisyenlerle bağlantı kurmasını sağlıyor.

Hastaların hormonal, metabolik ve jinekolojik sağlık sorunları için sürekli tıbbi, yaşam tarzı, beslenme ve duygusal destek almasına yardımcı oluyor. Allara'nın hedefi, bu tür rahatsızlıklarla mücadele eden kadınlara bütüncül ve etkili bakım sunarak yaşam kalitelerini artırmak ve teşhis ve tedavi süreçlerini iyileştirmek.

ABD'de CDC'ye göre, üreme çağındaki kadınların yaklaşık yüzde 10'u, PCOS gibi kronik hormonal sorunlar nedeniyle kısırlık sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Bu, yaklaşık 5 milyon kadını etkiliyor. Ayrıca, dünya genelinde yaklaşık 176 milyon kadın, yani kadınların yüzde 10'u, endometriozis adı verilen başka bir hormonal rahatsızlıkla mücadele ediyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre dünya genelinde hastaların yüzde 70'i hala teşhis edilmemiş durumda.

Şirketin kurucusu Blan de PCOS'un ne kadar zorlu bir sorun olduğunu kişisel deneyimiyle gördü. Kendisi 21 yaşındayken PCOS teşhisi aldı. Yıllarca açıklanamayan tıbbi sorunlarla karşı karşıya kaldı. Blan, bu zorluğun farkındalığını artırmak ve daha iyi bir destek sunmak amacıyla Allara'yı kurdu. Platformları aracılığıyla, hormonal sorunlarla mücadele eden kadınlar için uzman tıbbi yardım ve diyetisyen hizmetlerini erişilebilir kılmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.