Amazon, İngiltere ve İtalya'da drone ile paket teslimatlarına başlıyor

Amazon, drone teslimatlarına ABD sonrasında iki yeni ülke daha ekledi.
Amazon, İngiltere ve İtalya'da drone ile paket teslimatlarına başlıyor

Amazon, hava yoluyla paket teslimatlarını gerçekleştirmek için drone'ları kullanma programını genişletmeyi planlıyor. Bu program kapsamında, İngiltere ve İtalya gibi ülkelerde müşterilere sipariş ettikleri ürünleri drone'lar aracılığıyla teslim etmeyi amaçlıyor. Böylece geleneksel teslimat yöntemlerine alternatif bir hızlı teslimat seçeneği sunulmuş olacak.

Amazon bu adımla drone ile teslimat hizmetinin sadece ABD ile sınırlı kalmayacağını gösterdi. Şirket, programı geliştirmek için ulusal ve uluslararası düzenleyiciler, AB, İtalya, İngiltere ve ABD toplulukları ile yakın iş birliği içinde çalışıyor. Program aktif hale geldiğinde, müşteriler beş pound'dan daha hafif ürünleri için drone teslimatını seçebilecek.

Amazon'un drone tabanlı hizmeti sadece Kaliforniya ve Teksas'taki iki küçük bölgede kullanılabilir durumda idi. Hizmet bu bölgelerde bir yıldan kısa bir süre önce başlatılmıştı. Amazon, ilk kez 2013 yılında drone kullanarak teslimat yapma planlarını açıklamıştı, ancak bu konudaki ilerleme oldukça yavaştı.

Şirket, mayıs ayında drone'lar sadece 100 teslimat gerçekleştirmişti. Amazon, aslında bu yıl için 10 bin teslimat hedeflemişti. 2024'ün sonlarına doğru otonom hava aracı teslimat hizmetini başlatacak olan şirket, on yıl içinde yılda 500 milyon paketi drone ile teslim etmeyi hedefliyor.

Ayrıca şirket, MK30 adını verdiği yeni bir drone modelini de tanıttı. Bu yeni drone, mevcut modellere göre daha fazla menzile, daha iyi rüzgar dayanıklılığına sahip ve özel bir teslimat pedine ihtiyaç duymadan mal teslim edebilme yeteneği sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.