Yatırım odaklı bankacılık uygulaması: Odea

Yatırım odaklı bankacılık uygulaması Odea, yatırımcılara çeşitli avantajlar sunuyor. 
Yatırım odaklı bankacılık uygulaması: Odea

Bankaların müşterilerine yatırım hizmetleri sunarak, varlık yönetimi, portföy yönetimi ve sermaye piyasalarıyla ilgili çeşitli finansal ürünler ve hizmetleri bir araya getirmesi ile aslında "yatırım odaklı bankacılık" tanımını yapmış oluyoruz. Ancak gelin, bu konuyu biraz daha derinlemesine irdeleyelim.

Müşterilerine hisse senetleri, fonlar, emtialar, türev ürünler ve diğer yatırım araçları gibi çeşitli finansal enstrümanlara yatırım yapma imkanı sağlayan yatırım odaklı bankacılık, ayrıca, portföy yönetimi hizmetleri sunarak müşterilerin varlıklarını etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı oluyor. Bu hizmetler genellikle yatırım tavsiyeleri, portföy analizi, risk yönetimi ve piyasa araştırması gibi unsurları içeriyor. 

Finansal piyasalardaki gelişmeleri yakından takip edip müşterilerine piyasa trendleri, analizler ve araştırmalar sağlayan uygulamaların bir örneği olan Odea, bu kapsamda yatırımcılara çeşitli avantajlar sunuyor. 

Odea uygulamasına dair detaylar

Öncelikle Odea'yı kullanmak için App Store, Google Play Store veya Huawei App Gallery'den uygulamayı cihazınıza indirmeniz gerekiyor. Ardından hesap oluşturmanız, yani müşteri olmanız gerekiyor. Bunun için sadece birkaç adım yetiyor. T.C. kimlik numaranız, doğum tarihiniz ve telefon numaranız gibi temel bilgilerden sonra telefonunuza bir kod geliyor ve bu kodu girdiğinizde üyeliğiniz de oluşuyor. Süreçsel olarak sözleşmeler ise e-posta adresinize gidiyor.

Daha sonra hesap güvenliği için bir güvenlik sorusu seçmeniz isteniyor. Diğer prosedürlerden sonra ister direkt müşteri olabiliyor, isterseniz 30 günlük bir demo süresince uygulamayı deneyimleyebiliyorsunuz. Ben bu süre zarfında demo olarak inceleme yaptım.

Hisse senetleri ve fonlar için özel takip listeleri

Uygulama oldukça temiz bir arayüze sahip bu nedenle işlem yapabilmek de bir hayli kolay. Aradığınız hemen hemen her şeyi kısa bir süre içinde bulabiliyorsunuz. Odea'da hisse senetleri ve fonlar için özel takip listeleri oluşturarak yatırımlarınızı anlık olarak izleyebiliyor; yatırımcı rehberi sayesinde farklı yatırım ürünlerini inceleyip ekonomik takvimi görüntüleyebiliyor ve uzmanların eğitim videolarına göz atabiliyorsunuz.

X-ray özelliği 

Odea'da finans haberlerini ve özel bültenleri takip etmek de mümkün ve bu durum yatırım dünyasının gündemini takip etmeyi kolaylaştırıyor. Platformda yer alan X-ray özelliği ile yatırım ürünlerini inceleyip karar alırken tüm detayları değerlendirebiliyorsunuz. Ayrıca, hisselerde meydana gelen değişiklikleri hızlı bir şekilde fark edip hisselerin performans grafiğine bakabiliyor ve uzman yorumlarıyla analiz detaylarına ulaşabiliyorsunuz.

Odea'yı mobil, tablet ve bilgisayar üzerinden kullanmak mümkün.

Odea ile hedeflenen yatırım yapmak isteyenlere daha kolay, hızlı ve pratik bir deneyim sunmak ve şirket şu anda uygulaması ile kullanıcılara bunu veriyor. 

Odea uygulamasını App Store, Google Play Store veya Huawei App Gallery'den indirip deneyebilirsiniz. Son olarak Odea'nın "Yatırım Odaklı Podcast" adlı podcast serisine başladığının da altını çizmeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.