İntravasküler ultrason teknolojisi geliştiren Evident Vascular, 35 milyon dolar yatırım aldı

Bill Dragoo tarafından 2012 yılında kurulan şirket, hastaların damarlarının içinde daha hassas görüntüler yakalamak için kullanılan bir tür ultrason cihaz geliştirdi.
İntravasküler ultrason teknolojisi geliştiren Evident Vascular, 35 milyon dolar yatırım aldı

İntravasküler ultrason (IVUS) teknolojisi geliştiren Evident Vascular, 35 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırım turu, Vensana Capital tarafından yönetildi. ABD merkezli şirket, yeni yatırımı Ar-Ge faaliyetlerini ve iş hacmini genişletmek için kullanacağını söyledi. 

Bill Dragoo tarafından 2012 yılında kurulan şirket, hastaların damarlarının içinde daha hassas görüntüler yakalamak için kullanılan bir tür ultrason cihaz geliştirdi. Bu görüntüler, vasküler hastalıkları değerlendirmek ve tedavi kararları almak için kullanılıyor.

Evident Vascular'ın amacı, damar içi ultrasonun kullanımını genişleterek daha hızlı ve daha doğru teşhisler yapılmasına ve tedavi kararlarının geliştirilmesine yardımcı olmak. Şirket, başlangıçta periferik vasküler müdahaleler için odaklanmış olsa da, gelecek dönemde koroner işlemleri de içerecek şekilde teknolojisini genişletmeyi hedefliyor. 

Periferik vasküler müdahaleler, vücudun dış bölgelerindeki (örneğin bacaklar, kollar) damarlarla ilgili tıbbi işlemleri ifade ediyor. Bu müdahaleler, damar tıkanıklıklarını açma, damar genişletme veya diğer vasküler sorunları tedavi etme amaçlarına hizmet ediyor. Söz konusu prosedürler, damar hastalıklarının tedavi edilmesi ve hastaların dolaşım sorunlarının çözülmesi için kullanılıyor.

Periferik vasküler hastalık (PVH), ciddi bir sağlık sorunu olabilir ve tedavi edilmezse tehlikeli olabilir. PVH, vücudun dış bölgelerindeki damarlarla ilgili bir hastalık ve genellikle bacaklardaki damarların daralması veya tıkanması sonucu ortaya çıkıyor. Bu durum, kan akışının kısıtlanması ve dokuların yetersiz oksijen almasına yol açabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.