WhatsApp, Android kullanıcılarına "passkey" özelliği sunmaya başlıyor

Bu güvenlik seçeneği, WhatsApp kullanıcılarının hesaplarına erişim sağlaması için cihazlarının yüz tanıma, parmak izi veya pin güvenliğini kullanmalarına imkan tanıyacak.
WhatsApp, Android kullanıcılarına

Sohbet uygulaması WhatsApp, Android kullanıcıları için artık güvensiz ve rahatsız edici SMS ile gerçekleştirilen iki faktörlü kimlik doğrulamaya veda edebilecekleri yeni bir güvenlik özelliği sunuyor. Bu yeni güvenlik seçeneği, WhatsApp kullanıcılarına, hesaplarına erişim sağlamak ve kilidini açmak için cihazlarının yüz tanıma, parmak izi veya pin güvenliğini kullanmalarına imkan tanıyacak.

Bu gelişme, Google'ın geçen hafta kullanıcılarına geçiş anahtarları (passkey) oluşturmalarını önermeye başlamasının ardından geliyor.

Passkey daha önce WhatsApp tarafından beta sürümünde test ediliyordu, ancak şimdi bu özellik Android kullanıcılarına sunuluyor. iOS cihazlarında bu özelliğin kullanılabilirliği konusunda henüz bir bilgi yok. Ancak Android kullanıcıları için destek önümüzdeki haftalarda sunulacak.

WhatsApp'ın bu geçiş anahtarını eklemesi, veri sızıntıları veya kimlik avı saldırılarına karşı daha güvenli bir alternatif sunarak kullanıcıların şifrelerini ezberlemelerine gerek kalmadan hesaplarına güvenli bir şekilde erişmelerine yardımcı oluyor. Bu da hem güçlü şifre alışkanlıklarına sahip olanlar hem de şifrelerini hala "12345" gibi basit şifrelerle ayarlayanlar için işleri daha kolay ve güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

WhatsApp'ın Android kullanıcılarına şifresiz geçiş anahtarları sunması önemli. Çünkü bu, hesap güvenliğini artırıyor ve kullanıcıların daha güçlü kimlik doğrulama yöntemlerini kullanmalarına olanak tanıyor, geleneksel şifrelerin güvensizliği ve kullanım zorluğu sorunlarını çözüyor.

Whatsapp, 8 Haziran'da WhatsApp Kanallar özelliği (WhatsApp Broadcast Channel) özelliğini tanıtmıştı. Geçen Eylül ayında da Webrazzi olarak biz de onaylı WhatsApp Kanalımız'ı yayına almıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.