Anysphere, OpenAI'dan 8 milyon dolar yatırım aldı

Cursor isimli yapay zeka destekli bir geliştirme ortamı inşa eden Anysphere, OpenAI'ın Startup Fund'ı liderliğinde 8 milyon dolar yatırım aldı.
Anysphere, OpenAI'dan 8 milyon dolar yatırım aldı

OpenAI'ın yapay zeka girişimlerine 175 milyon dolardan fazla yatırım yapacağını sizlere aktarmıştık. OpenAI, yeni yatırımlarla pazardaki varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Yapay zeka girişimi Anysphere, OpenAI'ın Startup Fund'ı liderliğinde 8 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna pek çok melek yatırımcı katılım gösterdi. Bu melek yatırımcılar arasında GitHub'ın eski CEO'su Nat Friedman ve Dropbox kurucu ortağı Arash Ferdowsi yer aldı. 

Sualeh Asif, Arvid Lunnemark ve Aman Sanger tarafından kurulan Anysphere, Cursor isimli yapay zeka destekli (AI Native) bir geliştirme ortamı inşa ediyor. Bu yeni yatırım turuyla birlikte Anysphere'in toplam yatırım miktarı 11 milyon dolara ulaştı. Şirket, bu yatırım işe alım alanında değerlendirirken, Anysphere'in yapay zeka ve makine öğrenimi araştırmalarına da destek sağlanmış olacak. 

Girişimin inşa ettiği platform, yazılım geliştiricilerinin daha hızlı geliştirme yapmasını amaçlıyor. Microsoft'un açık kaynak kod editörü VS Code'un bir çatalı (fork) olan Cursor, yapay zeka destekli araçları bir paket olarak sunuyor. Bu kapsamda Cursor, geliştiricilerin kod yazmasına ve kod hakkında sorular sormasına yardımcı oluyor. 

Buna ek olarak Cursor, OpenAI modelleri tarafından desteklenen üretimsel yapay zeka özellikleri de sunmakta. Bir komut aracılığıyla kod üretimi gerçekleştirmek bu özelliklerden biri. Cursor, üretimsel yapay zeka özellikleri sayesinde dosya tarama e kodlardaki hataları ayıklama gibi görevleri yerine getirebiliyor. Kod özelinde yapay zekaya sorular sorulması da mümkün. 

Şirket, kodlama özelinde otomatik tamamlama sunan GitHub Copilot'ın bir adım ötesine gitmeye çalışıyor. Bu nedenle Cursor'ın hataları bulma ve düzelme özelliklerinin yanı sıra kod tabanı hakkında soru cevap oturumları yapılabilmesini önemsiyor. 

StackOverflow’un 2023 Geliştirici Anketi'ne göre geliştiricilerin yaklaşık yüzde 73'ü IDE kullanımı konusunda Microsoft'un VS Code'unu tercih ediyor. İster istemez, Anysphere de Microsoft'un rakibi olarak konumlanıyor. Bir teknoloji deviye rekabet etmek, girişimlerin en çok zorlandığı noktalardan biri olabilir. Ancak Anysphere, Visual Studio Code'un geniş kapsamlı kullanıcı tabanının, şirketi üründe hızlı ve radikal değişiklikler yapmaktan alıkoyacağını düşünüyor. Şu an için 5 kişilik bir ekibe sahip olan Anysphere'in çevikliği bu konuda girişime bir avantaj kazandırabilir. 

Anysphere'in paylaştığı verilere göre; platformu kullanan on binlerce geliştirici mevcut. Bununla beraber şirket, ödeme yapan kullanıcı sayısının da hızla büyüdüğünü dile getiriyor. Bir yıllık bir şirket olmasına rağmen Anysphere, 1 milyon dolar yıllık tekrarlayan geliri çoktan aşmış durumda. 

Gelecek aylarda Cursor'ın dosyalar ve tüm klasörler üzerinde daha karmaşık düzenlemeler yapabilmesi planlanıyor. Ayrıca platfroma eklenecek yeni yetenekler arasında ürünün kod bulma konusunda gelişmesi ve dokümantasyondan yeni kütüphaneler öğrenebilmesi de yer almakta. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.