Morhipo.com kapanıyor

Morhipo.com, 17 Ekim'de kapanıyor. Bu tarihten itibaren Morhipo kullanıcıları alışverişlerini sadece Boyner'in web sitesi boyner.com.tr üzerinden yapabilecekler.
Morhipo.com kapanıyor

2011 yılında Boyner Grup çatısı altında kurulan online alışveriş platformu Morhipo, 2020 yılında Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. ile birleşmişti. Bu birleşme sonrasında Morhipo.com, eskisi gibi hizmet vermeye devam etmiş ve alan adı, isim gibi konularda herhangi bir değişiklik yapılmamıştı. Ancak şimdi Morhipo tarafında işler değişiyor. 

17 Ekim 2023'de Morhipo.com kapanıyor

Morhipo'nun kullanıcılarına gönderdiği SMS ve e-postalara göre Morhipo.com, 17 Ekim'de kapanıyor. Bu tarihten itibaren Morhipo kullanıcıları alışverişlerini sadece Boyner'in web sitesi boyner.com.tr üzerinden yapabilecekler. Konuyla ilgili ekstra bir açıklama bulunmasa da bunun beklenen bir durum olduğunu belirtmekte fayda var. 

Zira 2020'de gerçekleşen devir işlemlerinden sonra ilgili mevzuat uyarınca Fırsat Elektronik Tic.ve San. A.Ş. ile kullanıcı arasındaki sözleşmelerin tarafı Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş olmuş, aynı şekilde yine Fırsat Elektronik Tic.ve San. A.Ş şirketine verilen izinler/onaylar birleşme dolayısıyla Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.'ne devredilmişti. Yani Morhipo'nun tüm hakları aslında tamamen Boyner'deydi, ancak bu devir işleminden sonra 3 yıl boyunca herhangi bir değişiklik yapılmamıştı.

Şimdi bu değişiklik gerçekleşiyor diyebiliriz. Bu da Türkiye e-ticaret ekosistemi için kısmen bir devrin kapanışı dersek yanlış olmayacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.