Dijital görüntüleme alanında çalışan Orbem, 30 milyon euro yatırım aldı

Orbem, tavuk yumurtalarının cinsiyetlerini belirlemek için çalışıyor. Bir yumurtayı bir saniyeden daha kısa bir sürede tarayabilme yeteneğine sahip olduğunu iddia ediliyor.
Dijital görüntüleme alanında çalışan Orbem, 30 milyon euro yatırım aldı

Dijital görüntüleme alanında çalışan Orbem, 30 milyon euro yatırım aldı. A serisi yatırım turu, 83North liderliğinde gerçekleşti. Almanya merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında La Famiglia, The Venture Collective ve Possible Ventures yer aldı.

2019 yılında kurulan Orbem, Maria Laparidou, Miguel Molina Romero ve Pedro Gómez tarafından faaliyete geçirildi. Orbem, MRI (Manyetik Rezonans Görüntüleme) teknolojisi ile yapay zeka (AI) kullanarak çeşitli tarama ve görüntüleme işlemleri gerçekleştiren bir platform geliştirdi.

Orbem, başlangıçta tavuk yumurtalarının cinsiyetini belirlemek için yola çıktı. Platform, yumurtaların cinsiyetini belirlemek gibi farklı tarama işlemlerini hızlı ve temas etmeden gerçekleştirebiliyor. Orbem'in bir yumurtayı bir saniyeden daha kısa bir sürede tarayabilme yeteneğine sahip olduğunu iddia ediliyor. Bunun da geleneksel yöntemlere göre çok daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

Şirket, tavuk yumurtalarının cinsiyetini belirlemek için hiper-spektral görüntüleme teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, tavuk yumurtaların 13'üncü kuluçka gününde, yani henüz çatlamamışken cinsiyetlerini belirleme yeteneğine sahip. Ticari kuluçkanelerde kullanılan tam otomatik sistemler, bu yöntemi uygularlar ve yumurtaların cinsiyetini belirliyor.

Ayrıca, bu sistemler yumurtaların tazelik durumunu, kırık yumurta sarısı ve kabuk çatlakları gibi farklı özellikleri yüzde 97'ye kadar doğrulukla tespit edebiliyor. Bu teknoloji, tavuk üreticilerine atık oranını azaltma, kaynakları daha etkili bir şekilde kullanma ve cinsiyet belirleme süreçlerini geliştirme fırsatı sunuyor. Ancak şirket ayrıca bu teknolojiyi diğer alanlarda da kullanmayı hedefliyor.

Şirketin gelecekte insan vücudu gibi daha geniş bir alana yayılma planı bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.