Yerli dijital reklam yönetim platformu Adsby, 525 bin dolar tohum yatırım aldı

Global büyüme için ismini Adsby olarak değiştiren Magnetiq, 525 bin dolar tohum yatırım aldı.
Yerli dijital reklam yönetim platformu Adsby, 525 bin dolar tohum yatırım aldı

Dijital reklam yönetim platformu Magnetiq'in QNBEYOND Ventures’tan 375 bin dolar yatırım aldığını 2021 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Global büyüme için ismini Adsby olarak değiştiren Magnetiq, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Adsby tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 525 bin dolar tohum yatırım aldı. Girişimin 525 bin dolarlık tohum yatırım turu, Inveo Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Inveo Ventures haricinde ise KT Portföy Yönetimi A.Ş. Lonca GSYF ve melek yatırımcılar katıldı.

Adsby, Google, Facebook ve Instagram reklamlarının tek bir platformdan hızlı, kolay ve daha verimli şekilde yönetilmesine olanak tanıyan yapay zeka tabanlı çözümler sunuyor. Adsby tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, yeni yatırım ile birlikte ABD pazarında büyümeyi hedefliyor.

Adsby çatı markasının altında Magnetiq’in yanı sıra büyük ölçekli firmalara da hizmet veren TierOne markası da yer alıyor. Girişim, Magnetiq ürünü ile küçük ölçekli işletmelere selfservis dijital pazarlama çözümü sunmaya devam ederken, TierOne ürünü ile birlikte ise büyük ölçekli işletmelere hizmet veriyor. TerOne’ın müşterileri arasında Gusto, Silk&Cashmere, Efor, Berrin Özkan, Simple As Is, Ninon ve 3bfab gibi markalar yer alıyor.

Aldıkları yatırımla birlikte küresel pazarlara hızla yayılacaklarını belirten Adsby Kurucu Ortağı ve CEO’su Berkay Yavuz, “İlk yatırım sonrasında ürünümüzü geliştirmeye devam ederken, küresel pazarlara açılma planlamarımızı tamamladık. Yeni yatırım turu sonrasında, yatırımcılarımızın da desteğiyle birlikte yapay zeka ile geliştirdiğimiz ürünümüzü öncelikle ABD pazarında olmak üzere global kullanıcılara tanıtacağız. Yeni marka yapımız ile farklı ihtiyaçlara hizmet veren bir yapı oluşturarak portföyümüzü de şimdiden genişletmeye başladık” dedi.

Kendi iş yaşamlarında gördükleri problemleri ve fırsatları, sundukları hizmete yansıtabilen girişimcilere önem verdiklerini belirten Inveo Ventures Genel Müdürü Haluk Nişli, Adsby’nin global pazarlarda başarılı bir oyuncu haline gelmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.