Adobe'un yapay zeka modeli Firefly, artık daha gerçekçi görseller oluşturabiliyor

Firefly Image 2 modelinin, yüz özellikleri, cilt, vücut ve eller dahil olmak üzere insan görselleri oluşturma konusunda önceki modellerden daha iyi olduğu belirtiliyor.
Adobe'un yapay zeka modeli Firefly, artık daha gerçekçi görseller oluşturabiliyor

Adobe, yıllık konferansı MAX'te, üretimsel yapay zeka görüntü oluşturma hizmeti Firefly'a güç veren modelleri güncellediğini duyurdu. Şirketin paylaşımına göre Firefly Image 2 modeli, yüz özellikleri, cilt, vücut ve eller dahil olmak üzere insan görselleri oluşturma konusunda önceki modellerden daha iyi. Ayrıca Firefly Image 2 modeli kullanılarak üretilen görüntüler daha yüksek çözünürlükte ve daha canlı renklere ve renk kontrastına sahip.

Firefly kullanıcıları, 6 ay içinde üç milyar görüntü üretti

Adobe, Firefly kullanıcılarının, yaklaşık 6 ay içinde üç milyar görüntü ürettiğini ve bunun bir milyarının sadece geçen ay üretildiğini de açıkladı. Firefly kullanıcılarının büyük çoğunluğu Adobe'un ürünlerini yeni kullanmaya başladı. Bu kullanıcıların büyük çoğunluğunun Firefly web uygulamasını kullanıyor olması nedeniyle şirket, birkaç hafta önce Firefly için demo niteliğinde olan bir siteyi tam donanımlı Creative Cloud hizmetine dönüştürmeye karar vermişti.

Yapay zeka destekli düzenleme özellikleri

Image 2 modeli ayrıca kullanıcıların sonuçlarını özelleştirmelerine yardımcı olmak için yapay zeka destekli yeni düzenleme özellikleri sunuyor. Fotoğraf ayarları, tıpkı manuel kamera kontrollerinde olduğu gibi, oluşturulan bir görüntünün alan derinliğini, hareket bulanıklığını ve görüş alanını manuel veya otomatik olarak ayarlamak için uygulanabiliyor. Kullanıcıların metin açıklamalarının dilini geliştirmelerine yardımcı olmak ve verimliliği artırmak için istemleri otomatik olarak tamamlamak üzere bir özellik eklendiği de paylaşılanlar arasında.

Adobe, oluşturulan içeriğin stilini belirli görüntülerle eşleşecek şekilde etkileyen yeni "Generative Match" özelliğini de tanıttı. Kullanıcılar buradan, önceden seçilmiş bir görüntü listesinden seçim yapabiliyor veya stili kopyalamak için kendi referanslarını yükleyebiliyor. Aynı zamanda benzerliğin ne kadar yakın olduğunu kontrol edebiliyor.

Adobe'un üretimsel yapay zekadan sorumlu başkanı Alexandru Costin, yeni modelin sadece Adobe Stock ve diğer ticari olarak güvenli kaynaklardan alınan daha yeni görüntüler üzerinde eğitilmediğini, aynı zamanda önemli ölçüde daha büyük olduğunu söyledi. Yeni model daha fazla kaynak gerektirse de Costin, yeni modelin ilk modelle aynı hızda çalışması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Firefly Image 2, şu anda web tabanlı Firefly beta aracılığıyla denenebiliyor ve Creative Cloud uygulamalarına da yakında sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.