Sağlık uygulamalarının potansiyel güvenlik riskleri

Sağlık uygulamaları insanların sağlık bilgilerini yönetmek ve sağlık hizmetlerine erişim için yaygın olarak kullanılıyor. Bu durum, veri gizliliği endişelerini daha da artırıyor.
Sağlık uygulamalarının potansiyel güvenlik riskleri

Covid-19 pandemisinde sağlık uygulamalarının kullanımında dikkat çeken bir artış yaşandı. Çünkü pandemi, insanları kişisel sağlık takiplerini daha yakından yapmaya yönlendirdi. Sağlık uygulamaları insanların sağlık bilgilerini yönetmek ve sağlık hizmetlerine erişim sağlamak için yaygın olarak kullanıldı. Ancak bu, veri gizliliği ve güvenliği endişelerini daha da artırdı.

Yapılan araştırmalara göre 2015 yılından bu yana, Google Play ve Apple Store gibi uygulama mağazaları yaklaşık yüzde 38 büyüdü ve 2025 yılına kadar 111.1 milyar uygulama oluşturması bekleniyor. Google Play'de 2.8 milyon ve Apple Store'da ise1.96 milyon uygulamanın arasında 99 bin 366'sı tıbbi ve sağlık ile fitness kategorilerine ait idi.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.