Robotik metal işleme girişimi Machina Labs, 32 milyon dolar yatırım aldı

Machina Labs'in ana işi, metal üretimi süreçlerine esneklik ve çeviklik kazandırmak için robotlar ve yazılım tabanlı çözümler geliştirmek.
Robotik metal işleme girişimi Machina Labs, 32 milyon dolar yatırım aldı

Metal otomasyonu girişimi Machina Labs, 32 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turu, Nvidia'nın NVentures'ı ve Innovation Endeavors tarafından ortak yönetildi. 2019'da kurulan şirket, yeni yatırımı Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanacağını açıkladı. ABD merkezli Machina Labs'in şimdiye kadar alıdığı yatırım miktarı, B serisi ile 45 milyon dolara ulaştı.

Babak Raeisinia ve Edward Mehr tarafından faaliyete geçen şirketin ana işi, metal üretimi süreçlerine esneklik ve çeviklik kazandırmak için robotlar ve yazılım tabanlı çözümler geliştirmek. Machina Labs, özellikle metal işleme alanına odaklanıyor.

Bunun otomotiv, havacılık, inşaat ve diğer birçok endüstride kullanılan önemli bir malzeme olan metali işleyen şirketler için önemli olduğunu söyleyebiliriz. Zira bu durum, endüstrilerdeki üretim süreçlerini geliştirmek ve daha verimli hale getirmek için potansiyel sağlanması anlamına geliyor. Böylece hem maliyet tasarrufu hem de rekabet avantajı yakalanabiliyor.

Şirket robotları bir demircinin çekiç kullanma şeklinde, farklı tasarım ve malzemeleri üretmek için kullanarak üretim endüstrisine yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Bu yaklaşım, üretim sürecinde daha fazla esneklik ve otomasyon sağlamayı amaçlıyor. Şirketin çalışanlarının, daha önce SpaceX, Relativity Space, Novelis, Carbon, Stratasys ve nTopology şirketlerde görev yapmış kişilerden oluştuğu belirtiliyor.

Şirketin ana hedefi, üretim süreçlerine esneklik ve çeviklik getirerek metal işleme endüstrisindeki verimliliği artırmak. Machina Labs, robotlar ve yazılım tabanlı çözümler kullanarak üretim süreçlerini yeniden tasarlamak istiyor; farklı tasarım ve malzemeleri üretmek için daha etkili bir yaklaşım sunmaya çalışıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.