Instagram, Hikayeler için birden fazla izleyici listesi özelliğini test ediyor

Kullanıcılar, ilerleyen dönemde yalnızca belirli arkadaş gruplarına yönelik Hikaye paylaşımı gerçekleştirebilecek. 
Instagram, Hikayeler için birden fazla izleyici listesi özelliğini test ediyor

Şimdiye kadar pek çok kişi paylaşacağı Hiakeyeleri yalnızca "yakın arkadaşlar" listesinde yer alanlara ya da herkese açık bir şekilde paylaşabiliyordu. Instagram Yöneticisi Adam Mosseri'nin açıkladığına göre, Instagram, Hikayeler için birden fazla izleyici listesi özelliğini test ediyor. Böylece kullanıcılar, ilerleyen dönemde yalnızca belirli arkadaş gruplarına yönelik Hikaye paylaşımı gerçekleştirebilecek. 

Her ne kadar "Yakın Arkadaşlar" özelliği özellikle herkese açık hesap kullanan kişiler için bir nevi özel alan yaratmış olsa da; bu alan zaman zaman kısıtlı kalabiliyor. Kullanıcılar, en yakın arkadaşlarının dışında kalan daha geniş bir kesimle de paylaşımda bulunma ihtiyacı hissedebiliyor. 

Birden fazla liste oluşturma seçeneği, yakın arkadaş grubuna yeni eklemeler yapmanıza gerek kalmadan, sosyal çevrenizden kişilerle paylaşımda bulunmanızı sağlıyor. Böylece yakın sosyal çevrenizi de takipçilerinizin dışında tutmuş oluyorsunuz. 

Adam Mosseri yaptığı açıklamada, bu özelliğin daha küçük gruplarla paylaşım yapmanızı sağlarken, hikayelerinizi kimin görebileceği konusunda sizin daha fazla kontrol sahibi olduğunuzu belirtti. Mosseri, yakın arkadaşlar özelliğini sıkça paylaşan biri olarak buna ek listeler oluşturma konusunda heyecanlı olduğunu da dile getirdi. 

Paylaşılan görsellerde yakın arkadaşların yanı sıra kardeşler, seyahatseverler ya da ortak yeme-içme zevklerine sahip olduğunuz kişilere özel listeler oluşturulabildiğini görüyoruz. 

İzleyici listeleri özelliği şu an için deneme sürecinde. Özelliğin yakın zamanda yayınlanması henüz beklenmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.