Sağlık girişimi Cortica, 40 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Cortica, otizm ve ADHD gibi nörodiverjan yani nöroçeşitlilik koşullara sahip çocuklar için bakım programları geliştiren bir sağlık hizmetleri sağlayıcısı olarak öne çıkıyor.
Sağlık girişimi Cortica, 40 milyon dolar yatırım aldı

Nörodiverjan olarak tanımlanan hastalıklara odaklanan Cortica, geçen Nisan ayında yapılan 75 milyon dolarlık D serisi yatırım turunu desteklemek amacıyla 40 milyon dolar ek yatırım aldı. Ek yatırım turu, CVS Health Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Ascension Investment Management, LRVHealth ve University of Wisconsin Foundation vardı.

2017 yılında kurulan şirket, yeni gelen yatırımı veri yakalama, araştırma ve teknolojiye yatırım yapmak için kullanacağını açıkladı. 

ABD merkezli Cortica, otizm ve ADHD gibi nörodiverjan yani nöroçeşitlilik koşullara sahip çocuklar için bakım programları geliştiren bir sağlık hizmetleri sağlayıcısı olarak öne çıkıyor. Suzanne Goh tarafından faaliyete geçirilen şirket, sanal ve yüz yüze tıbbi teşhis hizmetleri sunuyor. Kullanıcıların tıbbi gereksinimlerini ve davranışsal terapilerini yönetmekte yardımcı oluyor.

Aynı zamanda veri yakalama ve araştırma gibi teknolojik alanlara da yatırım yaparak bu hizmetleri geliştirmeye odaklanıyor. Cortica, otizm ve nörodiverse durumları olan çocukların ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bir sağlık bakımı sağlamayı amaçlıyor. 

Cortica, pediatrik nörologlar, gelişimsel pediatristler, epileptologlar, pediatrik hemşire uygulayıcılar, konuşma dil patologları, iş terapistleri, fiziksel terapistler, müzik terapistleri, sertifikalı davranış analistleri, evlilik ve aile terapistleri gibi disiplinlerde bin 800'den fazla uzmana sahip.

Nöroçeşitlilik, insan beyninde sosyalleşme, öğrenme, dikkat, duygudurum ve diğer zihinsel işlevleri etkileyen farklılıkların patolojik olmadığını savunan bir konsep olarak tanımlanıyor. Otizm spekturumundaki bireyler başta olmak üzere nörodiverjan bireylerin nörotipik olanlarla eşit hak ve imkanlara sahip olması için sıklıkla gündeme getiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.