Spotify Premium aboneleri, 150 bin sesli kitaba erişim imkanı bulacak

Spotify, Premium abonelerinin toplam 150 bin sesli kitaplık kütüphaneye ek bir ücret ödemeden erişim sağlayacağı yeni iş modelini duyurdu.
Spotify Premium aboneleri, 150 bin sesli kitaba erişim imkanı bulacak

Müzik streaming platformu Spotify, müziğin yanında son dönemde özellikle podcast'lere olan ilgisi ve bu alanda yaptığı geliştirmeler ile gündemde. Şirket, şimdi de sesli kitap tarafında kendini güçlendirmek istiyor. Bu kapsamda Spotify, Premium abonelerinin toplam 150 bin sesli kitaplık kütüphaneye ek bir ücret ödemeden erişim sağlayacağı yeni iş modelini duyurdu.

Hizmet ilk olarak bugünden itibaren İngiltere ve Avustralya'da başlayacak ve bu yılın ilerleyen günlerinde ABD'de faaliyete geçecek. Ülkemizde bu özelliğin ne zaman aktif edileceği ise muamma, zira ilk açıklamalara göre kütüphanedeki sesli kitapların büyük bir kısmı İngilizce dilinde. Bunun ülkemize nasıl bir yansıması olur, o da bir merak konusu. 

Spotify kurucusu ve CEO'su Daniel Ek, "Günümüzde sesli kitaplarda büyük bir hakim oyuncu var. Tıpkı müzik ve podcast yayıncılığında olduğu gibi, çok daha fazla sayıda tüketicinin sesli kitap tüketmek ve sesli kitap dinlemek istediğine inanıyoruz. Hem içerik oluşturucular hem de tüketiciler için geliştirdiğimiz tüm harika araçları, bu harika sesli kitapların daha fazla keşfedilmesini sağlamak üzere tüm dünyaya sunabildiğimiz için gerçekten heyecanlıyız." dedi. 

Spotify, dijital sesli kitap platformu Findaway'i satın almasından güç alarak ilk olarak Eylül 2022'de ABD'de 300 bin başlıktan oluşan bir katalogla sesli kitapları piyasaya sürmüş ve yılın ilerleyen aylarında İngilizce konuşulan diğer pazarlarda; 2023'ün başlarında ise Kanada'da bu ürünleri sunmuştu.

Hizmetin geçen yılki lansmanında Spotify, şirketin büyüyen bir pazara girme potansiyelinden bahsetmiş ve sesli kitapların daha geniş kitap pazarında sadece yüzde 6 ila 7'lik bir paya sahip olduğunu, ancak kategorinin yıldan yıla yüzde 20 büyüdüğünü belirtmişti.

Ancak bu sesli kitapları dinlemek o kadar da kolay olmadı, çünkü kitapları Spotify'ın web sitesinden satın almak gerekiyordu. Kısacası Spotify'ın kitapları tüm Premium abonelerine direkt olarak sunması oldukça önemli bir gelişme, fakat bu abonelik fiyatlarını farklı bir şekilde etkiler mi, onu da ilerleyen dönemde göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.