Fongogo, StartupMarket’ı satın aldı

Fongogo, Eylül 2023’te Sharks & Partners liderliğinde gerçekleştirdiği Seri A öncesi köprü yatırım turunun ardından StartupMarket’ı satın aldığını duyurdu.
Fongogo, StartupMarket’ı satın aldı

Kitle fonlama platformu Fongogo, Eylül 2023’te Sharks & Partners liderliğinde gerçekleştirdiği Seri A öncesi köprü yatırım turunun ardından StartupMarket’ı satın aldığını duyurdu. Bu satın alma ile Fongogo'nun StartupMarket platformundaki geniş girişimci ve yatırımcı ağına erişim imkanı sağlayacağı belirtildi.

Birleşme sonrası, Fongogo icradan sorumlu genel müdürü Serkan Bağçe olurken, Ali Çebi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine ek olarak girişim sermayesi yatırım fonlarından sorumlu yönetici rolünü üstlendi. Fongogo kurucu ortağı Ali Tirkeş de ekosistem iş birliklerinden sorumlu yönetici olarak görevine devam edecek. Satın alma sonrası StartupMarket yatırımcı ortaklarının hisseleri Fongogo hissesine dönüştürüldü.

Fongogo Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çebi, StartupMarket ile birleşmekten büyük bir heyecan duyduklarını; girişim, yatırımcı ve çözüm ortaklarına StartupMarket kanalıyla bir buluşma ve etkileşim platformu sağlarken, Fongogo ile yatırım turuna çıkan girişimlerin kaynağa erişimini kolaylaştıracaklarının altını çizdi.

İki platform arasındaki sinerjileri ortaya çıkararak ekosistemin büyümesine vesile olmayı hedeflediklerini belirten Çebi, "Bu birleşme ile ‘Kitlelerin gücüyle girişimlerin ve işletmelerin kaynağa ulaşımını hızlandırmak ve kolaylaştırmak; kaynağı doğru ve sürdürülebilir iş fikirlerine yönlendirerek katma değer yaratmak’ olan misyonumuza daha da yakın olduğumuzu görebiliyorum. Bu satın alma Türkiye teknoloji girişimcilik sektörüne hayırlı olsun” dedi.

StartupMarket Kurucusu ve CEO’su Serkan Bağçe satın alma ile ilgili şunları söyledi: “Bu birleşme, Türkiye'nin yaratıcı projeler ve girişimciliği destekleyen güçlü bir ekosistem inşa etme hedefimizin önemli bir adımıdır. Fongogo'nun kitle fonlama alanındaki liderliği, inovasyonu teşvik etme ve gelecek vadeden girişimleri keşfetme konusundaki kararlılığımıza mükemmel bir şekilde uyuyor. Fongogo son dönemdeki atılımına hız kesmeden devam edecek. Sektörün önemli isimleri ile ekibin güçlendirilmesi ve daha pek çok önemli adımın yakın dönemde ardı ardına açıklanacağını söyleyebilirim.”

Bugüne kadar Türkiye’de yaklaşık 600 milyon TL kitle fonlaması gerçekleştiğini ileten Serkan Bağçe “Bugüne kadar sadece 25 bin farklı yatırımcının kitle fonlaması yatırımı yaptığını görüyoruz. Hisse senedi piyasası ve coin pazarındaki milyonlarca yatırımcıyı düşündüğümüzde kitle fonlaması üzerinden gerçekleştirilen startup yatırım pazarının en az 25 kat daha büyümesini bekliyorum. Fongogo olarak platformumuzda 2025 yılında toplam 500 milyon TL fonlamaya ulaşacak şekilde planlamalarımızı yaptık” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.