YouTube Music, otomatik podcast indirme özelliği sunuyor

YouTube Music kullanıcılarına otomatik podcast indirme özelliğini sunmaya başladığını duyurdu.
YouTube Music, otomatik podcast indirme özelliği sunuyor

Geçen hafta, Google Podcasts'in gelecek yıl kapanacağı haberini yayınlamıştık. Bu haberin ardından YouTube Music kullanıcılarına otomatik podcast indirme özelliğini sunmaya başladığını duyurdu. 

YouTube Music kullanıcıları, sevdikleri podcast'leri otomatik olarak indirebilecekler. Bu özelliği etkinleştirmek için yapmanız gereken tek şey, beğendiğiniz bir podcast'in sayfasına gidip kütüphaneye kaydet seçeneğini seçmek. Bu seçenek, otomatik indirmeyi etkinleştirmenize olanak tanıyor ve en son bölümü cihazınıza indiriyor. Bu sayede kullanıcıların internet bağlantısı olmasa bile en sevdiğiniz podcast'leri dinlemeye devam edebileceği belirtiliyor. 

Google Podcasts'in kapatılmasıyla YouTube Music, podcast dinleyicileri için daha çekici hale gelmeye devam ediyor. Artık en yeni bölümleri otomatik olarak indirme özelliği, kullanıcıların podcast deneyimini daha da kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Şu an için YouTube Music'te dinlenilen podcast bölümleri otomatik olarak silinmiyor. Bu bölümler, ya yeni bir bölüm mevcut olduğunda ya da belirli bir zaman dilimi geçtiğinde otomatik olarak silinebiliyor.

Ayrıca şu anda otomatik silme ayarlarını özelleştirebileceğiniz bir seçenek bulunmuyor. Diğer podcast uygulamalarında olduğu gibi Google Podcasts'te olduğu gibi, tamamlanan bölümlerin ne zaman silineceğini belirlemek için tamamlanan bölümleri kaldır seçeneği bulunmuyor. Bu seçenek, bölümlerin otomatik olarak 24 saat, 7 gün, 30 gün veya 90 gün sonra silinmesini sağlıyor. Aynı zamanda tamamlanmamış bölümleri kaldır seçeneği de sunuyor.

Otomatik indirmeler, her podcast programı ve her cihaz için ayrı ayrı ayarlanabilen bir özellik. Bu nedenle, kullanıcılar bu özelliği kullanmak isterse belirli podcast'leri seçmesi gerekiyor. Bazı diğer podcast uygulamalarında otomatik indirme ayarlarını hızlıca açıp kapatabileceğiniz özel bir sayfa bulunuyor. 

YouTube Music'in gelecekte sunması beklenen büyük özelliklerden biri de podcast'lere RSS aracılığıyla abone olma seçeneği. Bu özellik, YouTube Music'in podcast'leri video sürümleri olmadan daha basit bir şekilde dinlemeyi mümkün kılacak. Bu da Google'ın otomatik bir akış üzerinde çalıştığını belirtiyor, bu da daha fazla gelişmenin yakın olduğu anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.