Apple, Google'ın yerine kendi arama motorunu App Store ve diğer uygulamalara getirebilir

Apple'ın Google'a olan bağımlılığını sona erdirmeye karar vermesi halinde kendi arama motorunu oluşturmak için tüm unsurlara sahip olduğu belirtiliyor.
Apple, Google'ın yerine kendi arama motorunu App Store ve diğer uygulamalara getirebilir

Bloomberg'den Mark Gurman'ın haberine göre Apple'ın Google'a olan bağımlılığını sona erdirmeye karar vermesi halinde kendi arama motorunu oluşturmak için tüm unsurlara sahip olduğu belirtiliyor. Bu da teknoloji devinin, kısa bir süre sonra güçlü dahili arama motorunu App Store'a ve diğer uygulamalara getirebileceği anlamına geliyor. 

Google, on yıldan uzun bir süredir iPhone'un varsayılan arama motoru ve şirketin Apple'a anlaşmanın bir parçası olarak her yıl 8 milyar ila 12 milyar dolar arasında ödeme yaptığı bildiriliyor. Ancak anlaşma, ABD hükümetinin Google'ın online arama ve online reklam satışlarında tekel olduğu yönündeki suçlamaları nedeniyle karmaşık bir hal alıyor. Gurman'ın haberine göre bu anlaşma ne kadar kazançlı olsa da Apple'ın daha iyisini yapabileceği iddia ediliyor.

Gurman, Apple'ın kendi arama motorunu piyasaya sürmesi halinde, elde edeceği reklam gelirinin Apple Watch pazarından gelen para akışına rakip olabileceğini söyledi. Ayrıca böyle bir hamleyi uzak bir ihtimal olarak nitelendirmekle birlikte, Apple'ın App Store, Haritalar, Apple TV ve Haberler gibi hizmetlere arama motorları yerleştirerek böyle bir teklifin neye benzeyeceğine dair bir fikir verdiğine dikkat çekiyor.

Bu kapsamda Google'ın eski yöneticisi John Giannandrea'nın arama ekibi, dahili olarak adlandırılan "Pegasus" arama motorunu iOS ve macOS'a daha derinlemesine yerleştirmek için çalışıyor ve hatta bunu daha da geliştirmek için üretken yapay zeka araçlarını kullanabilir.

Apple geçen yıl ayrıca, Google ile rekabet etmesine yardımcı olabilecek şekilde işletmelerin çalışma saatleri ve konumları hakkındaki ayrıntılarla bilgi veritabanını güçlendirmeye yardımcı olan bir araç olan Business Connect'i de piyasaya sürdü.

Apple'ın yeni arama motorunu piyasaya sürüp sürmeyeceği şu anda bir muamma olsa da kısa bir süre sonra neler olacağını hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.