Akbank'ın yeni genel müdürü Cenk Kaan Gür oldu

Akbank'ın Sabri Hakan Binbaşgil'den sonraki yeni genel müdürü Cenk Kaan Gür oldu.
Akbank'ın yeni genel müdürü Cenk Kaan Gür oldu

Akbank paylaştığı bir açıklama ile 2 Ekim 2023'ten geçerli olmak üzere 2012 yılından beri genel müdürlük görevini yürüten Sabri Hakan Binbaşgil'i, yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye olarak atadığını duyurdu. 

Akbank'ın Genel Müdürlük pozisyonuna ise Cenk Kaan Gür getirildi. Kurul kararı kapsamında Eyüp Engin, yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Bununla beraber Özgür Demirtaş'ın yönetim kurulu üyeliği görevinden istifası kabul edildi. 

Cenk Kaan Gür kimdir?

Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık bölümünün ardından, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Executive MBA Yüksek Lisansını tamamlayan Cenk Kaan Gür, meslek hayatına Garanti Bankası’nda başladı. Gür, Kurumsal, Ticari ve KOBİ Bankacılığı alanlarında Şube ve Bölge Müdürlüğü’nü takiben KOBİ işkolundan sorumlu Pazarlama Koordinatörlüğü görevini icra etti. 

Gür, 2011 yılında Akbank’a KOBİ Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldı. Cenk Kaan Gür,  görevine 2013 – 2017 yılları arasında Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret bölümlerinin de içerisinde yer aldığı Ticari Bankacılık iş kolundan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etti.

Bu noktada Gür'ün, Akbank’ta görev yaptığı süre boyunca Ak Finansal Kiralama’da Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Yatırım Menkul Değerler’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevlerini de üstlendiğini belirtelim. 

Ekim 2017’de Alternatif Bank’a Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak katılan Gür bankadaki görevlerine ek olarak iştirak şirketlerinden Alternatif Lease’de Yönetim Kurulu Başkanı, Alternatif Yatırım’da ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktaydı.

Akbank’ın yeni Genel Müdürü Kaan Gür ilk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Akbank’a bu önemli görev için yeniden katılmaktan dolayı çok mutluyum. Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan Akbank’ın Genel Müdürlük görevini üstlenmek benim için büyük bir onur ve ayrıcalık. Akbank’ın önümüzdeki dönemde, Sayın Hakan Binbaşgil’in bizlere bıraktığı sağlam temeller üzerinde daha da büyüyüp gelişeceğine olan inancım tam. Akbank, başarılarla dolu bir geçmişe sahip. Akbank’taki güçlü ekiple birlikte bu mirası daha da yüceltmek, yepyeni ufuklara taşımak için hazırız”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.