Webrazzi Summit 2023'ün yeni konuşmacıları belli oldu

25 Ekim'de, Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşecek Webrazzi Summit 2023'ün yeni konuşmacıları belli oldu.
Webrazzi Summit 2023'ün yeni konuşmacıları belli oldu

Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2023, 25 Ekim'de, Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşecek. 5 farklı salon ile katılımcılarla buluşacak olan Webrazzi Summit 2023'te, mobilden oyuna, yapay zekadan bulut mutfağa, e-ticaretten dijitale herkesi ilgilendirecek konular, birbirinden değerli konuklarla gündemimizde olacak.

Türkiye girişimcilik ve teknoloji ekosisteminin buluşma noktası olan ve yılda bir kere gerçekleşen Webrazzi Summit'te, tercihini online katılımdan yana kullanan katılımcılarımız, aynı fiziksel olarak etkinlik alanında bulunan katılımcılarımız gibi etkinlikteki tüm içeriğe, online fuaye alanına ve networking seçeneklerine erişerek etkinliğin tadını çıkarabilecekler.

Webrazzi Summit 2023'e katılmak için buradan, erken kayıt indirimlerinden yararlanarak bilet alabileceğinizi hatırlatalım.

Konferansımızın ilk tur konuşmacılarını geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaşmıştık, şimdi ise Webrazzi Summit 2023'ün yeni konuşmacıları belli oldu. Gelin, konferansımızın yeni konuşmacılarına göz atalım.

Ahmet Orhon (Kurucu & CEO @Avane Cloud Kitchens)

Ahmet Orhon, 1987 yılında Ankara'da doğdu. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni dereceyle bitirmesinin ardından, 2009 yılında kariyerine Yönetim ve Strateji Danışmanlığı şirketi olan McKinsey & Company'de başladı. McKinsey'de ağırlıklı olarak Türkiye, Çin ve Avustralya'da geçirdiği üç yılın ardından, 2012 yılında Harvard Business School (HBS)- İşletme Yüksek Lisansı'na (MBA) kabul alan Orhon, 2014 yılında bu programı yüksek başarıyla tamamladı. Burada geçirdiği dönemde, HBS Topluluk Önünde Hitabet ve Müzakere Topluluğu (HBS Public Speaking and Negotiation Club) Başkanlığı ve HBS Uluslararası Öğrenciler Temsilciliği (HBS International Student Representative) yaptı. Harvard'daki iki yılının ardından McKinsey’e geri dönen Orhon, Dubai ofisine transfer oldu. Burada geçirdiği altı sene boyunca, çalışmalarının odağına özel sektör ve aile şirketlerini alan Orhon, EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde, Perakende ve Tüketim ile Mobilite ve Otomotiv alanlarında McKinsey'nin çalışmalarına liderlik etti. Bu dönemde hem McKinsey içinde hem de müşterilerine yönelik, liderlik, iletişim ve proje yönetimi alanlarında eğitimler veren Orhon, aynı zamanda aile şirketlerinin yeniden yapılandırılması ve üst düzey yönetici oryantasyonları ve eğitimleri konularına odaklandı. 2020 yılının başında Yardımcı Ortak (Associate Partner) iken McKinsey'den ayrılan Orhon, yurt dışında geçirdiği 10 senenin ardından Türkiye'ye dönerek 2020’de Avane Cloud Kitchens’ı kurdu.

Prof. Dr. Attila Dikbaş (Genel Müdür @ITU ARI Teknokent)

Prof. Dr. Attila Dikbaş, doktorasını 1995 yılında İTÜ'den "Yapı Bilimleri" alanında almıştır. 1995-1997 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi ve Rektör Danışmanı olarak görev yaptığı dönemde bu kurumda Construction Management Research and Practice Center'ı kurmuş, 1996 yılında Stanford ve MIT'de araştırmalar yapmıştır. 1998 yılında İTÜ'ye Rektör Danışmanı olarak atandı ve burada ITU Project Management Center'ı kurdu. Merkeze yapılan bağışları yönetti ve bilgi teknolojileri tabanlı inşaat yönetimi konusunda Ar-Ge ve eğitim faaliyetleri yürüttü. Dr. Dikbaş ayrıca ITU Informatics Institute'ün kuruluşunda çalıştı ve 1998-2001 yılları arasında "IT Based Construction Management" Yüksek Lisans programının kurulduğu Enstitü'nün Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. En önemlisi, 2003 yılında İTÜ ARI Teknokent'in kurulmasına destek verdi ve halen CEO'su olarak yönetiyor. Halen teknoloji tabanlı kalkınma seferberliği kapsamında ülke kalkınmasına önemli katma değer sağlayan küresel ölçekte öncü bir ekosistem haline gelen İTÜ ARI Teknokent'in CEO'su olarak görevine devam etmektedir.

Barış Hökevek (Kurucu Ortak @ADLEMA MAKİNA TEKNOLOJİLERİ)

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Barış Hökevek, Meka'da Project Manager, daha sonra TCS'te Sealed Air Diversey Care olarak görev yaptı. Ardından yine Meka'da Proje Sorumlusu olarak görev alan Gökevek, Ocak 2020'den beri ADLEMA Makina Teknolojileri A.Ş. şirketinde Product Manager olarak görev yapmaktadır. Barış Hökevek, ADLEMA Makina Teknolojileri A.Ş.'nin kurucu ortağıdır.

Burak Vardal (Kurucu Ortak & CEO @Rollic)

Burak Vardal, İstanbul merkezli mobil oyun şirketi Rollic’in Kurucu Ortağı ve CEO’sudur. Şirket, 2021 yılında küresel oyun devi Zynga tarafından 220 milyon dolar değerlemeyle satın alınmıştır. Rollic ve Zynga’daki kariyerinden önce AdColony için EMEA pazarını yönetmiş ve Growth alanından sorumlu olmuştur. Vardal, Bilgi Üniversitesi’nden Hukuk ve Sosyoloji alanlarında tam burslu olarak lisans dereceleri almıştır. Türkiye’nin teknoloji alanında sadece 20 ayda exit etmiş en genç girişimcidir.

Burcu Manay (Yönetici Ortak @Manay CPA)

Burcu Manay, çeşitli Amerikan ve uluslararası sektörlerde 20 yılın üzerinde profesyonel muhasebe, finansal planlama, vergi ve iş danışmanlığı deneyimine sahip bir Yeminli Mali Müşavir (Certified Public Accountant - CPA) ve Lisanslı Vergi Danışmanı’dır (Certified Tax Coach - CTC). Lisanslı Vergi Danışmanı olarak, vergi planlaması, vergi denetimleri/çözümleri, uluslararası şirketlerin ABD'de kurulması, transfer fiyatlandırması ve iş danışmanlığı hizmetlerinde kapsamlı bir uzmanlığa sahiptir. 2001 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden yüksek dereceyle mezun olmuştur. 2003 yılında Batı Georgia Üniversitesi'nden Muhasebe Yüksek Lisansı derecesini almıştır. 4.0 not ortalaması ile summa cum laude mezunu olarak, bu yüksek lisans derecesi diplomasını o dönemde Georgia eyaletinin valisinden almıştır. Manay CPA'deki mevcut rolünden önce ve sırasında, 10 yıl boyunca finans ve muhasebe alanında faaliyet gösteren önde gelen bir mimari tasarım ve üretim şirketinin Muhasebe Direktörü ve Kontrolörü olarak hizmet vermiştir. Manay CPA'in Yönetici Ortağı olarak, firma vizyonunu ve misyonunu belirler ve müşterilerimizin işletmelerini vergisel olarak etkin bir şekilde büyütmek için belirlenen stratejileri ortaklarla yakın bir şekilde uygular. Burcu Manay 2023 yılında Ignition tarafından "Muhasebe Alanında En İyi 50 Kadın" arasında gösterilmiştir ve Forbes tarafından Business Council'e resmi üye olarak seçilmiştir.

Cahit Kapukıran (Kurucu Ortak @SORB)

Cahit Kapukıran, 2016 yılında George Washington Üniversitesi Finans bölümünden mezun oldu. Yatırım alanında bir yıl boyunca New York'ta çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönerek İstanbul merkezli bir M&A danışmanlık şirketinde 3.5 yıl çalıştı. Eski bir milli tenisçi olan Cahit, sporculuk kariyerini sona erdirmiş olsa da, sporun içinde olma isteği hiç eksik olmadı. Bu dönemde, elektrolit tozu takviyesi olan SORB'u kurdu. Sadece performans sporcuları için değil, aktif bir yaşam süren herkes için kullanılabilir bir ürün olmayı amaçlayan SORB, sıvı dengesinin önemini vurgulamayı ve doğal, lezzetli bir çözüm sunmayı hedefliyor. Sadece 7 ay gibi kısa bir süre içinde operasyonlara başlayan ve büyüme aşamasında olan SORB, bu süre zarfında yaklaşık 6 milyon TL yatırım aldı.

Cem Soysal (Genel Müdür @Inventram)

Cem Soysal, Koç Holding’in girişim sermayesi yatırım şirketi (CVC) Inventram A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini sürdürmektedir. Bilişim Teknolojileri sektöründe 24 yıllık üst düzey yöneticilik geçmişi vardır. Vestel Grubu, Doğan Online ve Fujitsu Siemens Şirketlerinde Genel Müdürlük ve Grup Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu olan Soysal’ın İTÜ’den İnşaat Mühendisliği Lisans, ABD Pace Üniversitesi’nden Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisans ve ABD Columbia Üniversitesi’nden Pazarlama Yönetimi dereceleri mevcuttur. Çeşitli şirket ve kurumlarda Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyelikleri vardır; bunlara ilaveten Galata Business Angels, Galatasaray SK Genel Kurul, İTÜ Mezunlar Derneği YK ve GYİAD üyelikleri de bulunmaktadır. Cem Soysal 2000 senesinde Platin Dergisi tarafından “Türkiye’nin Zirvedeki Genç Platin Yöneticileri”nden biri olarak ödüllendirilmiş, 2016 senesinde Doğan Grubu’nun Start-Up Dergisi tarafından “Türkiye’nin En Etkili 25 İş Lideri” arasında seçilmiştir. İngilizce ve Fransızca bilen Soysal, evli ve bir çocuk babasıdır.

Ekin Keserer (Kurucu Ortak @Akkio)

Ekin Keserer, yapay zekayı herkes için erişilebilir hale getiren Akkio adlı girişimin kurucu ortaklarından biridir. ABD merkezli Akkio, en son Bain Capital Ventures liderliğinde $15M Seri A yatırımı almıştır. Ekin, Parsons School of Design mezunudur ve kariyeri kompleks teknolojileri tasarım ile erişilebilir kılmaya odaklanmıştır. Henüz bir garajdayken, sonradan ABD’nin en hızlı büyüyen 10 şirketinden biri haline gelen 3D yazıcı unicornu Markforged’a katılmıştır. Orada tasarım departmanını kurup büyütmüştür. Bunun öncesinde Palantir'in büyük veri platformu Foundry üzerinde de çalışmıştır. Ekin ayrıca San Francisco merkezli yapay zeka destekli ilaç keşfi şirketi Genesis Therapeutics'te Advisor ve ödüllü Berlin merkezli oyun stüdyosu Torpor Games'in yönetim kurulu üyesidir.

Fatih Alper Ergenekon (Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı @Turkcell)

Fatih Alper Ergenekon, 1996 yılında lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Profesyonel iş hayatına 1996 yılında Berlin, Almanya'da OTA Vakfında proje uzmanı olarak başlayan Fatih Alper Ergenekon 1997 - 2000 yılları arasında I-BİMSA şirketinde danışman olarak çalışmıştır. 2002 yılında New York Rochester Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisans programını tamamladıktan sonra 2002-2005 yılları arasında FedEx firmasının Memphis, Tenneesee, ABD merkez ofisinde Kıdemli Pazarlama Uzmanı görevini yürütmüştür. 2005 yılında Turkcell ailesine katılan Fatih Alper Ergenekon Pazarlama fonksiyonunun çeşitli bölümlerinde çalışmış 2006-2010 seneleri arasında Pazarlama Müdürü ve 2010 senesinden itibaren Pazarlama Direktörü olarak görev almıştır. Son olarak Eylül 2018 itibarıyla Strateji Direktörlüğü görevini üstlenmiştir. 29 Nisan 2020 itibarıyla Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Gözde Büyükacaroğlu (COO & Kurucu Ortak @Vivoo)

Gözde Büyükacaroglu, Vivoo'nun COO ve kurucu ortağıdır. İlk olarak taşınabilir tanı teknolojileri üzerine odaklanan Vivosens Biyoteknoloji'nin ardından Vivoo'yu kurarak sağlık teknolojileri alanındaki başarısını taçlandırmıştır. Vivoo, idrarı kullanarak kişiselleştirilmiş sağlık bilgileri sunan bir sağlık teknolojisi şirketidir. Gözde, şirketin operasyonlarının her aşamasından sorumlu olmanın yanı sıra, ürün stratejisi, organizasyonel yapı, kültür tasarımı ve finansal işlemler gibi geniş bir yelpazede liderlik yapmaktadır. Ayrıca, şirketin küresel ilişkilerini yönetir ve dünya genelindeki ithalat ve ihracat faaliyetlerinin tam sorumluluğunu taşır.

Hande Aydın (Omnichannel Commercial Director @L’Oréal)

Hande Aydın 1984 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’ndeki eğitiminden sonra Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2009 yılında L’Oréal Türkiye’de işe başlamış, kariyerinin erken evrelerinden bu güne dek çeşitli fonksiyon ve ülkelerde çalışarak bütünsel bir profesyonel yolculuk sürdürmüştür. Pazarlama biriminde başladığı kariyerine L’Oréal İtalya’da devam etti. Ardından, L’Oréal Türkiye’ye geri gelerek sırasıyla satış, pazarlama, eğitim ve marka yönetimi alanlarında görev aldı. Aldığı her görevde gösterdiği tutku, dayanışma ve aadanmışlığı sayesinde aldığı terfi ile birlikte 2019 yılında L’Oréal merkez ofisinde Batı Avrupa bölgesinden sorumlu marka genel müdürlüğü rolüne atandı. Türkiye’ye geri dönüşünü takiben L’Oréal Profesyonel Ürünler bölümünün transformasyon ajandasında önemli bir liderlik göstererek dijital ve e-ticaret alanlarında bölümünün hızlanarak gelişimine üstün bir katkı sağlamış ve Satış Direktörlüğü rolüne terfi etmiştir. Bu yeni rolünde, iş yapış biçimlerini modernize ederek çoklu kanal yönetimine innovatif bir yaklaşım getirmenin yanında kapsayıcı ve işbirlikçi yaklaşımı ile örnek bir liderlik göstermiştir.

İbrahim Coşkuner (CEO / Kurucu @Düşyeri)

İbrahim Coşkuner İş hayatına 1999 yılında Pamukbank Alternatif Dağıtım Kanallarında başlamıştır. Daha sonra Pamukbank e-bankacılık bölümüne geçmiş ve orada internet şubesi, TV bankacılığı, SMS bankacılığı gibi ürünleri yönetmiştir. Ardından 2005 yılında Finansbank’a transfer olmuş ve orada KOBİ Bankacığı CRM departmanı kurmuş ve yönetmiştir. 2007 yılında Teknoloji Holdinge bağlı olan Embrio şirketine geçmiş ve internet projelerinin içinde görev almıştır. 2008 yılında Türk Ekonomi Bankası KOBİ Bankacılığı ürün geliştirme departmanında göreve başlamıştır. TEB’de 2012 yılında TEB Girişim Bankacılığı ve TEB Girişim Evlerinin kurucu yöneticisi görevine gelmiştir. Türkiye girişim ekosisteminin kuruluş aşamasında yer almıştır. Türkiye genelinde 10 ilde Girişim evleri kurmuş ve kuluçka ve hızlandırma programları tasarlamış ve uygulamıştır. TEB Girişim Bankacılığı ile 2000 den fazla startup’a mentörlük yapmış ve büyümelerine destek olmuştur. 2018 yılında girişimci olmaya karar vermiş ve Düşyeri’ne Co-Founder ve CEO olarak geçmiştir. Düşyeri çıkarttığı Uppy ürünü ile G20’de 2023 yılında EdTech alanında Dünya’nın en iyi 2. Startup’ı seçildi.

Kaan Kalıpçı (Venture Partner @Nuwa Capital)

Bentley Üniversitesi'nden 2009 yılında mezun olduktan sonra Endeavor Türkiye ofisinde Girişimci Hizmetleri ve Yatırımcı Ağı'ndan sorumlu olarak Türk startup ekosistemine katıldı. Farklı sektörlerden çeşitli ölçekli şirketlerle çalışma şansı buldu ve ağırlıklı olarak uluslararası genişleme ve kaynak yaratma konularına odaklandı. Daha sonra Wamda Capital ile yatırım tarafına geçti ve burada tohum ve seri A aşamalarında güçlü bir portföy oluşturma şansı buldu. Şu anda Dubai merkezli yatırım platformu Nuwa Capital'in Türkiye Ortağıdır ve girişim ve büyüme fonları aracılığıyla teknoloji şirketlerine yatırım yapmaya devam ederken yerel operasyonlara liderlik etmektedir.

Mehmet Gülez (Principal, Business Development, Turkiye & Azerbaijan @Mastercard)

Mastercard'a katılmadan önce EY Türkiye Danışmanlık'ta Ortak olarak görev yapan Mehmet Gülez, burada İş Dönüşümü ve İnovasyon uygulamasını yönetmiştir. Mehmet, 2013'ten itibaren EY'de İş Geliştirme Operasyonlarını yönetti ve 2018'de EY'nin danışmanlık pazarlarında ve İnovasyonda liderlik rolünü üstlendi. Mehmet Gülez, TFF ve MUYORBİR gibi ulusal kuruluşlardaki liderlik rollerinden kapsamlı yönetim ve yürütme deneyimi kazanmıştır. Mehmet, Marmara Üniversitesi'nden Çalışma Ekonomisi alanında lisans derecesine sahiptir. Aynı zamanda Strategyzer tarafından sertifikalı İş Modeli İnovasyon Koçu ve MIT'den Tasarım Odaklı Düşünme Koçudur.

Mert Kalkavan (CEO @Doping Hafıza)

Mert Kalkavan, Türkiye’nin lider dijital öğrenme platformu Doping Hafıza’ya CEO olarak liderlik etmektedir. 10 yılı aşkın girişim ve farklı coğrafyalarda strateji danışmanlığı tecrübesi bulunan Mert Kalkavan, İstanbul Erkek Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Insead gibi okullarda öğrenim hayatını tamamlamıştır.

Merve Zabcı (Yönetici Ortak ve Yatırım Komitesi @Logo Ventures)

Merve Zabcı, Logo Ventures’da Yönetici Ortak ve Yatırım Komitesi üyesi olarak görev almaktadır. Logo Ventures Türkiye ile Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde global pazarlara açılma potansiyeli olan teknoloji girişimlerine erken aşama yatırım yapmaktadır. Merve Zabcı, teknoloji şirketlerine yatırım yapmaya 2012 yılında New York’ta AGI Partners'ta Kuzey Amerika odaklı olarak başladı ve birçok erken ve büyüme aşamasındaki girişime yatırım yaptı. AGI Partners öncesinde, Orta ve Doğu Avrupa bölgesi ile Türkiye'ye odaklanan 1 milyar dolar büyüklüğe sahip ADM Capital’da çeşitli özel girişim sermayesi yatırımları yaptı. Öncesinde ise, 2006 ve 2008 yılları arasında Garanti Yatırım ve NBK Capital’da Yatırım Bankacılığı yaptı ve Türkiye'nin önde gelen halka arz, birleşme - satın alma ve özelleştirme işlemlerinde çeşitli görevler aldı. Merve Zabcı’nın Şikago Üniversitesi Booth School of Business'tan M.B.A. derecesi ve Sabancı Üniversitesi'nden Endüstri Mühendisliği derecesi bulunmaktadır.

Murathan Özcan (Kurucu Ortak & COO @Craftgate)

Girişimcilik kariyerini ilk kez bilgisayar mühendisliği lisans eğitimine devam ederken kurucu ortaklarından olduğu yemek sipariş platformu ile deneyimleyen Murathan Özcan, mezuniyetinin ardından önde gelen yazılım firmalarında satış yöneticiliği rollerinde görev aldı. Satış kariyerinde ise özellikle yazılım ve ödeme sistemleri dikeyinde uzmanlaştı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Executive MBA eğitimi alan ve iş geliştirme, ekip yönetimi, yetenek değerlendirmesi gibi alanlara yoğun ilgisi olan Özcan, kurucu ortaklarından olduğu Craftgate'te COO pozisyonunda görev alıyor.

Mustafa Gümüş (CEO @İnteraktif Kredi)

Lise döneminden itibaren bankacılığa ilgi duyan Mustafa Gümüş, iki farklı üniversitenin Bankacılık/Finans ve Ekonomi bölümlerinden mezun oldu. Kariyerinin ilk yıllarında Türk Telekom, Garanti Bankası, HSBC gibi sektöründe öncü kurumların, genel müdürlük birimlerinde risk uzmanı olarak çalıştı. Kurumsal hayata devam ederken, Türkiye’deki modern risk değerlendirmesi ve kredi skorlaması üzerine olan ihtiyaçları fark etti. Bunun üzerine yazılım alanında okuyarak İnteraktif Kredi fikrini, diğer kurucu ortağı Cesur Ölçenoğlu ile birlikte bir girişime dönüştürdü. 2019 yılında, modern kredi skorlama sektöründe yapay zeka kullanımı üzerine çalışarak, bu alanda Türkiye’nin ilk kredi raporunu piyasaya sunmakta öncülük etti. İnteraktif Kredi’nin, hem bireysel müşterilerin anında kredi profilini oluşturarak kredi almasını sağlayan hem de kurumsal kullanıcıları için hangi müşterisinin ne kadar güvenilir olduğunu söyleyen raporu oldukça ilgi gördü. Aralarında Türkiye Sigorta, Aktifbank, TEB, Denizbank, Yapı Kredi, Burganbank, QNB Finansbank, Enpara gibi bilinen sektör devi şirketlerle iş ortaklığı yaparak, 2 yıl içinde 6 kat büyüme kaydetti. Bugünlerde 1 milyon müşteri sayısına yaklaşan İnteraktif Kredi, risk ölçme ve kredi skorlaması sektörünün önemli oyuncuları arasına girerek başarıyla ilerlemeye devam ediyor.

Nazlı Eda Kırali (Ice Cream MET Digital Marketing, Media, Commerce (DMC) Director & Head of Turkey DMC @Unilever)

13 senedir pazarlama dünyasında. Üniversiteyi Sabancı Üniversitesi Ekonomi bölümünde okudu, London School of Economics’te Girişimcilik dersleri aldı. Mezuniyeti sonrası sırasıyla Unilever Türkiye’de Clear, Rexona ve Elidor markalarından; Coca-Cola Company’de Coca-Cola, Fuse Tea ve Gazsız Kategorisi Inovasyon Pazarlaması sorumluluklarını Türkiye ve farklı pazarlar olmak üzere marka üstlendi.Sonrasında moda e-ticaret pazar yeri ModaCruz’un Pazarlama ve İs Gelistirme Direktörlügü’nü yaptı. Startup dünyasına geçişiyle beraber girisimcilik heyecanı arttı ve bugün bir aile şirketi olan Düsseldorf merkezli gurme çikolata markası Madame Cheri’yi kurdu. 4 senedir ise Unilever’in Dijital Pazarlama, Dijital Dönüşüm ve Çevik organizasyon dönüşümüne çeşitli görevlerde liderlik ediyor. Şu an Dijital Pazarlama, Medya ve E-Ticaret Unilever Türkiye ve Ortadoğu Dondurma Direktörü ve Dijital Pazarlama, Medya, E-ticaret Unilever Türkiye Ülke Lideri olarak görevini sürdürüyor. Agile Tribe lideri. Aynı zamanda teknoloji start-up’larına mentorluk yapıyor. Doğayı ve devamlı öğrenmeyi çok seviyor.

Nina Karaosmanoğlu (Regional Director @Toloka)

Nina Karaosmanoğlu, insan içgörüsü aracılığıyla hızlı ve ölçeklenebilir yapay zeka geliştirmeye güç veren küresel bir teknoloji şirketi olan Toloka'da Bölge Direktörü olarak görev yapmaktadır. Nina'nın teknoloji yolculuğu, ürün sahipliği, proje yönetimi ve satış dahil olmak üzere çeşitli roller üstlendiği Yandex'te başlayarak 11 yılı aşkın bir süreyi kapsamaktadır. Nina, özellikle Yandex Navi ve Yandex Fuel'in Türkiye pazarına sunulmasında önemli bir rol oynamıştır. Şimdi Toloka'da Türkiye ve BDT pazarlarından sorumlu olan Nina, önceki başarılarını taklit etmek için müşteri odaklı stratejilerden ve teknik beceriden yararlanıyor ve bölgedeki iş genişlemesine liderlik ediyor.

Sezgin Lüle (Genel Müdür Yardımcısı @Türkiye İş Bankası)

Sezgin Lüle, 2021 Ocak ayından bu yana İş Bankası'nda Dijital Bankacılık, Ödeme Sistemleri ve Müşteri Deneyiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Kariyerine İş Bankası'nda Organizasyon Metod Uzmanı olarak başlayan Lüle, sırasıyla Teftiş Kurulu, Muhasebe, Değişim Yönetimi ve Kurumsal Mimari Bölümlerinde farklı unvanlarda rol almıştır. Proje portföy yönetimi, İş Mimarisi, Süreç Otomasyonu ve Organizasyonel Dönüşüm konusunda deneyimi bulunmaktadır. 1976 yılında Trabzon'da doğan Lüle, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. 2004 yılında University of Birmingham MBA IBF programından mezun olan Lüle, 2019 yılında HBS AMP programını tamamlamıştır.

Sezin Gül Tanrıverdi (Dijital Bankacılık Direktörü @ING)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden 2007 yılında mezun olduktan sonra profesyonel iş hayatına Garanti BBVA’da Management Trainee olarak başlamıştır. 2007-2021 yılları arasında Garanti BBVA’da Kullanıcı araştırmaları ve Müşteri Deneyimi, Bireysel Bankacılık-Segment Yönetimi, Sosyal Platformlarda Bankacılık ve Dijital Bankacılık alanlarında çalıştıktan sonra, 2021 yılında ING Türkiye’de Dijital Bankacılık Direktörü olarak çalışmaya başlamıştır. ING Mobil, Internet Bankacılığı, chatbot INGo, ing.com.tr gibi dijital ürün ve kanallarından ve ING Türkiye’nin dijital satış ve pazarlamasından sorumludur.

Şahin Boydaş (Head of RemoteTeam @Gusto)

Boston’da doğan ve 6 yaşında Türkiye’ye geri dönen Şahin Boydaş, girişimciliğe ilk adımını 1999 yılında yani 17 yaşındayken CepDukkan.com ile attı. 2005 yılında Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve girişimciliğe farklı kollardan devam etti. CepDukkan.com’dan sonra, vitamin.com.tr, cocukceptelefonu.com ve beyazkutu.com gibi firmalari kurdu. Türkiye’deki bu girişimcilik serüveni sonrasında 2012 yılında San Francisco’ya taşındı ve Silikon Vadisi’nde ilk girişimi olan MovieLala’yı kurdu. MovieLala’nin 33 yatırımcısı arasında Alan DeBevoise, milyarder Marc Benioff’tan, HBO President, Disney CFO gibi cok ünlü isimlerden yatırımlar aldı. Inc dergisi tarafından Hollywood'un en inovatif firmasi seçilen MovieLala ise Gfycat aracılığı ile exit etti. MovieLala sonrası gif ve stickerlara olan ilgiyi de hesaba katarak Mojilala’yı daha sonra ise Leo AR’ı kurdu. Günümüzde son girişimi olan RemoteTeam.com ıse 2019 yılında kuruldu. Boydaş, 5 Milyon dolar üstü yatırım, 100+ melek yatırımcı ve VC, 6 hızlandırıcı (FI, 500 Startups, Stanford StartX, Betaworks Vision Camp, and Quark Accelerator) programlarından mezun olan Silikon Vadisi’nin en başarılı türklerinden sayılmaktadır ve Silikon Vadisi'ne bir Türk girişimci olarak adını yazdırmıştır. Boydaş günümüzde RemoteTeam.com’un kurucusu ve CEO’su olarak uzaktan çalışan şirketlerin İnsan Kaynakları işlerini kolaylaştırmaktadır.

Turan Yurdakul (İş Geliştirme Lideri @YandexAds)

Turan Yurdakul, YandexAds Türkiye İş Geliştirme Lideri Çocukluğundan beri ticarete ilgi duyan Turan Yurdakul’un ilgisi gençlik yıllarında e-ticarete yöneldi. İşletme eğitimi konusunda kararlı olan Yurdakul, Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okudu ve anadal olarak Satış ve Pazarlama'yı seçti. Üniversite döneminde lojistik ve sigorta sektörlerinde kurumsal deneyim kazanırken bir yandan da e-ithalat ve online alışverişle ilgilendi. Mezun olduktan sonra unicorn/decacorn start-up'larında ve çok ünlü teknoloji markalarında farklı pozisyonlarda çalıştı. Şu anda Yandex Ads'te Kıdemli İş Geliştirme Müdürü olarak Türkiye pazarından sorumlu olarak çalışıyor. Yurdakul, akıcı bir şekilde İngilizce konuşmasının yanı sıra sınırlı seviyede İspanyolca ve Almanca da konuşabilmektedir. İkinci üniversitesini ise hobi olarak Kültürel Miras ve Turizm Bölümü’nde okuyarak bitirdi. 

Yasin Oral (CEO @Paribu)

2009’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Yasin Oral, 2010’da Türkiye’nin ilk online matbaası matbuu.com’u hayata geçirdi. 2015’te online bilet satın alım platformu Biletgo’yu kurdu. 2015’te kripto para işlem platformu Paribu’nun ön hazırlık çalışmalarına başladı. 2016’da kurduğu Paribu, 14 Şubat 2017’de kullanıma açıldı. Halen Paribu CEO’su olan Yasin Oral, aynı zamanda Blockchain Türkiye Platformu yürütme kurulu üyesi ve Türkiye Genç İş Adamları Derneği üyesidir.

Yiğit Arslan (General Partner @TechOne)

Yüksek lisans eğitimi sırasında ABD’de başladığı finans kariyerinde kurumsal finansman, özel sermaye yatırımları ve menkul kıymet fonları yönetimi gibi farklı alanlarda tecrübe sahibi olma şansını yakalamıştır. Amerika’da teknoloji ve sağlık sektörlerine yatırım yapan Brook Ventures fonunun yönetiminde görev almıştır. Telekom, enerji ve teknoloji sektörlerinde birçok orta ölçekli şirkete kurumsal finansman danışmanlığı verirken aynı zamanda yatırımcı olmuş ve başarılı çıkışlar gerçekleştirmiştir. Arslan, 2008 yılından 2016 yılına kadar sırasıyla İş Yatırım, Rhea Portföy ve Azimut Portföy’de büyüklükleri 20 ila 200 milyon dolar arasında değişen, Türkiye, Avrupa ve Birleşik Devletler’de kurulmuş yatırım fonlarını başarıyla yönetmiştir. 2017 yılından bugüne kadar toplam büyüklüğü 500 Milyon ABD Doları olan girişim sermayesi (özel sermaye ve risk sermayesi) alanında farklı fonlar kurmuş ve yönetmiştir. 2020 yılından itibaren toplam büyüklükleri 90 Milyon ABD Doları olan TechOne, twozero ve Logo Ventures fonlarının kurucu ortaklığını üstlenmiş ve bu fonlar aracılığıyla 50’nin üzerinde startupa yatırım yapmıştır. Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Bentley University İşletme ve Finans yüksek lisans derecesi sahibi olan Yiğit Arslan’ın sektör tecrübesi 10 senedir.

Dr. Yunis İsmayıl (Müdür @İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi)

Şu anda aktif olarak İTÜ ARI Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nin Müdürü olarak çalışmaktadır. Kariyerinin son 9 yılında Türkiye girişimcilik ekosisteminde aktif rol almıştır. 2014-2016 yılları arasında İTÜ GİNOVA Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde, 2016-2018 yılları arasında İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi’nde ve 2018 yılından beri ise İTÜ ARI Teknokent’te çeşitli girişimcilik ve hızlandırma programlarının yürütülmesini üstlenmiştir. Bu programlar kapsamında binlerce girişimin değerlendirilmesinde ve onlara uygun desteklerin sağlanmasında aktif şekilde çalışmış, aynı zamanda girişimcilerin ihtiyaçlarına göre yeni programların tasarlanıp yürütülmesini sağlamıştır. Yunis İsmayıl aynı zamanda doktora tez çalışmasını startupların piyasa dışı stratejileri üzerine yapmıştır. Girişimcilikle ilgili yıllardır devam eden aktif iş deneyiminin yanı sıra doktora çalışması kapsamında da teorik bilgiler edinmesi kendisine girişimlerin ihtiyaçlarını doğru analiz edebilme ve ihtiyaçlarına uygun programlar tasarlayabilme noktasında güçlü bir perspektif kazandırmıştır.

Yüce Zerey (Akademisyen, Yazar)

Yüce Zerey, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden burslu olarak Ekonomi lisansını ve London School of Economics’ten burslu olarak Bsc Economics lisansını aldıktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İngilizce İktisat (MA) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı. Bilgi Üniversitesi MBA Programları bünyesinde pazarlama yöneticisi ve öğretim üyesi olarak görev yaptıktan sonra Ülker bünyesinde pazarlama ve iş geliştirme müdürlükleri yaptı. Ülker grup şirketlerine ve grup dışı şirketlere yurt içi/ yurt dışında pazarlama kapsamında yapılan çeşitli projelerin başında yer aldı. Ülker’den sonra Türk Hava Yolları’nda eTicaret ve Marka Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra The Coca-Cola Company’de; Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi’nin İnteraktif Pazarlama Müdürü, İnteraktif Pazarlama Grup Müdürü ve akabinde Entegre İçerik Direktörü olarak profesyonel yaşamına devam etti. The Coca-Cola Company’den sonra Unilever’de; Türkiye, İran, Orta Asya ve Kafkaslar, İsrail, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Rusya, Ukrayna ve Belarus bölgesinin Digital Direktörü ve bölgede yer alan bütün kategori ve markalarının tüm dijital faaliyetlerinden sorumlu olarak kariyerine devam etti. Sonrasında Hepsiburada’da CMO olarak görev aldı. Zerey, şu anda FUPS'un Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev almaktadır.

Zafer Elcik (CEO & Kurucu Ortak @Otsimo)

Zafer Elcik, her çocuk için daha erişilebilir ve özel çözümler üreten Otsimo'nun kurucu ortağı ve CEO'sudur. Teknoloji sosyal girişimcisi, fikir lideri ve otizm aktivistidir. Zafer'ın amacı, Otsimo'nun yardımıyla özel gereksinimli çocuklara erişilebilir ve kaliteli eğitim çözümler sunmaktadır. Otsimo'nun ürünleri 1,5 milyondan fazla çocuğa daha erişilebilir bir eğitim ulaştırmaktadır. Ayrıca Zafer, Ashoka Fellow'u, Obama Foundation Lideridir, dünya çapında sosyal etki alanında birçok ödül kazanmıştır.

SPONSORLAR

Elmas Sponsor

Türkiye İş Bankası

Platin Sponsorlar

Odeabank Paribu

Turkcell Yandex Ads

Altın Sponsorlar

Adjust Iventram

Loreal Manay CPA

Mastercard meiro

Gümüş Sponsorlar

Borusan Otomotiv Craftgate

paytr Teads

Toloka Unilever

Startup Lounge İş Ortağı

ITU ARI TEKNOKENT

Medya Sponsoru

Karnaval

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.